VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ


?
« povratak


KOLUMNE
(Ukupno rezultata: 76)

« prethodna 1 2 3 4 5 [6] 7 8 sljedeća »

(Ne)uvjerljivi grof Laszlo Almaszy
(21.05.2004.)
Prošlotjednim izlaskom DVD-a "Engleski pacijent" u Novom Listu, a i ne tako davnim opetovanim odgledavanjem istoga na našoj TV, prisjetio sam se jednog detalja koji me osupnuo još u vrijeme kino premijere ovog filma.

Sergej Karov 2 2

PAUČINA - SEDMO SINBADOVO PUTOVANJE
(18.05.2004.)

U ovotjednoj paučini  kolega Sergej Karov prisjeća se legendarnih istočnjačkih bajki i njihovih junaka.

Nekoć  davno, živiše dva brata, stariji Šahrijar, i mlađi Šahzeman, oba velika i nadasve čuvena junaka. Stariji vladaše Indijom i Kinom, a mlađi upravljaše Perzijom iz legendarna grada Samarkanda. I prohtije se starijem bratu da ponovno vidi mlađega, ta nisu se susreli cijelih dvadeset godina, a ljubav među njima bijaše velika. Stoga on odmah posla glasnika u Samarkand, da pozove Šahzemana da mu dođe u posjetu. Obradova se Šahzeman, pogosti dobro glasnika tri dana, kako i bijaše red, a po izmaku trećeg dana stade se pripremati za put. I gotovo da su se već zaputili kada se Šahzeman sjeti da je zaboravio ponijeti poseban poklon koji je namjenio bratu, nisku uistinu vrijednih dragulja...

 


Sergej Karov 2 2

PAUČINA - MORNAR POPEYE
(09.05.2004.)
Od statista do zvijezde - mornar Popeye
U ovotjednoj paučini  kolega Sergej Karov se prisjeća legendarnog jednookog mornara.

Mornar Popeye, glavna zvijezda jedne od najdugovječnijih animiranih serija, imao je uistinu neobičnu karijeru. Vjerojatno  jedini junak, koji je u dva različita medija (stripu i filmu) počeo epizodnim ulogama.

Sergej Karov 4 4

PAUČINA - HUMPHREY BOGART
(03.05.2004.)
Humphrey Bogart na filmu - biografija

U ovotjednoj paučini  kolega Sergej Karov se prisjeća jednog od najvećih, Humphreyja Bogarta.

«Zasviraj to ponovno, Sam» četiri riječi koje su postale simbol čovjeka, za neke diskutabilno, koji ostaje najveća filmska zvijezda svih vremena. Iako je Ingrid Bergman a ne Humphrey Bogart  bila ta koja je rekla «Zasviraj Seme, zasviraj «As Time Goes By», u filmu iz 1943. «Casablanca», fraza je uspjela nadživjeti preko 50 godina hollywoodskih zvijezda, filmova, starih studija, novih studija, i gomile tehnoloških inovacija, i nanovo raspiruje pojam što je i što treba biti prava filmska umjetnost. 


Sergej Karov 4 4

PAUČINA - KOZURE OKAMI
(25.04.2004.)
U ovotjednoj paučini još jedan filmki klasik kojeg kolega Sergej Karov spašava od zaborava...

Prije otprilike godinu i pol, do dvije, prvi put sam se susreo sa serijalom «Lone Wolf & Cub» («Usamljeni vuk i dijete»). Doduše, osoba koja me upoznala (čitaj: zarazila) s time serijalom, a riječ je o osobi za koju bez imalo dvojbi mogu reći da je jedan od ponajvećih kolekcionara i poznavalaca stripova, filmova (posebice spaghetti westerna i istočnjačke kinematografije) i knjiga, a s posebnim zadovoljstvom mogu reći i član ovoga foruma, mi je već i prije pričala o tome, ali sam to shvaćao prilično olako u stilu, «a-ha, super, samo ti pričaj» (sorry, Sigi) jer tada niti sam poznavao filmove, ni strip, niti me je manga pretjerano zanimala. Japanski filmovi bili su mi Kurosawa, Kobayashi, i više manje to je bilo to.

Sergej Karov 6 6

PAUČINA - MURDER BY DECREE
(17.04.2004.)
U ovotjednoj paučini još jedan filmki klasik kojeg kolega Sergej Karov spašava od zaborava...

London, 1888. godine je velegrad okovan strahom. Njegove ulice, posebice u okruzima Whithechapel, Spitalfields, Aldgate i City of London Proper, spuštanjem sumraka i nadolaskom noći ostaju sablasno puste, a vani ostaju samo oni koji baš moraju i koji nemaju izbora, nadajući se, posebice pripadnice nježnijeg spola, da će sve ipak proći dobro. Jer do ove maglovite večeri 30. rujna 1888. godine, već je prošlo mjesec dana od kada je nepoznati i nemilosrdni ubojica zagospodario East Endom i počeo proganjati usamljene žene koje je nužda i potreba golog opstanka natjerala da počnu prodavati svoje tijelo za novac. Do tada je udario već dva puta a ove večeri će učiniti i još jednu iznimku – udariti će u istoj večeri dvaput, što nije imao običaj činiti.

Sergej Karov 6 6

TAKO JE TO BILO!?
(13.04.2004.)
Kako ni "Popcorn" ne može odoljeti histeriji koja vlada oko "Pasije" - ipak je to samo film, a mi smo nekakav filmski site, zar ne? - malo sam šarao majkom svih mreža i pokupio "velike misli velikih ljudi", razne impresije i razne opservacije vezane uz, ipak kontroverzni, film koji se od razno-raznih poruka pretvorio u društveni fenomen, ali i u megablockbuster kojem se ne može nazrijeti komercijalni kraj. Znači, imate li strpljenja sve ovo iščitati do kraja, saznati ćete što se dešava s njim u svijetu, u našem užem susjedstvu, ali i što kaže obična, hrvatska publika na forumima raznih hrvatskih siteova. Jasno je da ipak nisam mogao baš sve obuhvatiti, ali i ovakav površan presjek može dati neupućenom sliku… Neosporna je činjenica da film obara rekorde gledanosti gdje god se pojavi, no što doista ljudi misle o njemu nakon što su ga pogledali...

TAKO
Vlado Ercegović 0 0

PAUČINA - ROCCO I NJEGOVA BRAĆA
(09.04.2004.)

U ovotjednoj paučini još jedan filmki klasik kojeg kolega Sergej Karov spašava od zaborava... 

Te noći, vlakom je u Milano stizala jedna brojna Sicilijanska obitelj: majka i četvoro sinova. Trebalo je to predstavljati za njih novi početak - početak ispunjenja svih njihovih nadanja o blagostanju i boljem životu, koji ih očekuje u velegradu. A još kad su sišli na peronu, i ugledali ulice i izloge obasjane svjetlima, uistinu im se činilo da su stigli u neko mjesto iz bajke, i da je čarolija već počela. No grubo otriježnjenje će vrlo brzo uslijediti.


Sergej Karov 1 1

ISUS NA FILMU
(05.04.2004.)
Kao što su to nekad činili veliki slikari na zidovima katedrala, tako je u današnjem vremenu film dao lik i tijelo sinu Božjem. To je činio na različite načine i s različitim nijansama, ali je to učinio. Paradoksalno, stvorio je Stvoritelja, i stvorio je njegovog sina koji je postao čovjek. Koliko Isusa možemo nabrojiti u povijesti filma. Neugodno pitanje a odgovor skoro nemoguć...

isus
Vlado Ercegović 4 4

PAUČINA - IL GRANDE SILENZIO
(31.03.2004.)
U ovotjednoj paučini još jedan filmki klasik kojeg kolega Sergej Karov spašava od zaborava... 

S teškom mukom jedan se osamljeni jahač probijao preko golemih naslaga snijega koji je okovao planine u državi Utah. Djelovao je nezainteresirano za sve što se dešava oko njega i ako je u neposrednoj blizini i primjetio išta sumnjivo, to nije odao niti jednom gestom. Čitava grupa lovaca na nagrade vrebala je na jahača nestrpljivo iščekujući da se jahač još malo približi kako bi bili  sigurni da im plijen ovog puta neće izmaknuti. Još malo, pa još malo...i u trenu plane sukob.


Sergej Karov 3 3

« prethodna 1 2 3 4 5 [6] 7 8 sljedeća »
© 2003 popcorn.hr