VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: STUART MALI 2 (Stuart Little 2)

Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5
HRVATSKI NASLOV:
STUART MALI 2
NASLOV ORIGINALA:
Stuart Little 2
REŽIJA:
Rob Minkoff
SCENARIJ:
Bruce Joel Rubin
GLAVNE ULOGE:
Geena Davis, Hugh Laurie, Jonathan Lipnicki
ŽANR:
Komedija / Avanturistički / Igrano-animirani
PRODUKCIJA:
Columbia
DISTRIBUCIJA:
Continetal
TRAJANJE:
78 min
GODINA:
2002
WEB:
Stuart Little 2
IZDANJE:
kino
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: STUART MALI 2 / Stuart Little 2

Recenzija: STUART MALI 2 / Stuart Little 2 STUART MALI 2
(Stuart Little 2)

Pravi film za obiteljski pohod najbližem kinu
Stuart, slatki mali mišić koji govori (voiced by Michael J. Fox) punopravni je član obitelji Little koja živi nadomak newyorškog Central Parka. Premda voljen i pažen Stuart je poprilično nesretan, njegova uvijek zabrinuta majka ponaša se prema njemu previše zaštitnički pa Stuartu ni stvari u kojima je prije zaista uživao, poput igranja nogometa ili vožnje skateboarda ne pričinjaju više jednako zadovoljstvo.
STUART MALI 2 / Stuart Little 2

Osim toga njegov stariji brat George (Jonathan Lipnicki), sve više vremena provodi sa svojim prijateljima pa se Stuart osjeća pomalo zanemaren i napušten. No dolaskom ptičice Margaloo (Melanie Griffith) njegov život ponovono počinje teći uzbudljivim ritmom. Margaloo naime progoni zli sokol (glas Jamesa Woodsa), i kad ptičica iznenada nestane Stuart je prisiljen krenuti u akciju pronalaženja i spašavanja svoje nove prijateljice uz neizbježnu pomoć kućnog mačka.
slika
slika_2
"Stuart Mali 2" - nastavak avantura Stuarta Malog jednako je zabavan kao i njegov prethodnik a njegovi računalno generirani glavni junaci uvjerljiviji su nego u originalu stoga ga mirne duše možemo preporučiti svim klincima...i njihovim roditeljima naravno. Bilo je samo pitanje trenutka kada će svjetlo dana (ili mrak kino dvorana) ugledati nastavak "Stuarta Malog", velikog kino hita iz 1999. godine. Na veliku radost klinaca (i njihovih roditelja) "Mali" se vratio u naša kina i to u najboljem mogućem izdanju. Za razliku od uobičajene hollywoodske taktike kada su nastavci profitabilnih filmova u pitanju (čitaj zgrtanje novaca uz istovremeno zanemarivanje kvalitetete viđene u originalima) "Stuart 2" poštujući postulate i od kritike i od publike hvaljenog izvornika nudi navlas jednaku količinu dobre obiteljske razonode i do krajnjih granica ispoliranu čaroliju kompjuterskih efekata u kojima i ovaj put uzdahe mame prvenstveno računalno besprijekorno generirani likovi životinjskih junaka filma.

Premda će zahtjevniji gledatelji možda i primjetiti kako je scenarij prvog "Stuarta" (kojega je, spomenimo usput, napisao i potpisao redatelj "Šestog čula" M. Night Shamalyn) nešto bolji i razrađeniji od zapleta nastavka koji je djelo Bruce Joel Rubina i dalje je riječ o filmu koji posve zadovoljava, povremeno i premašuje, žanrovske uvjete filma namijenjenog čitavoj obitelji a poglavito naravno klincima. Prvi dio zaista nešto više djeluje kao animirana akcijsko-avanturistička eskapada čarobnjaka računalske animacije no kako se stvari postepeno bliže kraju film postaje sve zabavniji i uzbudljiviji pa je krajnji dojam da je "Stuart 2" uz svog predhodnika i dvodjelnu sagu o praščiću Babeu jedan od najboljih primjera kvalitetnog "igrano-animiranog filma" (ili kako bi to ameri rekli live action cartoon) podžanra koji u zadnje vrijeme uzima sve više maha u američkoj kinematografiji (recentni primjer je i veliki američki ljetni kino hit "Scooby-Doo").

Uz sve opisane kvalitete spomenimo i jedan izvanredan potez hrvatskog distributera "Continetal Filma" čija će odluka da i nastavak avantura Sturata Malog sinkronizira na hrvatski jezik vjerujemo naići na jednodušnu pohvalu svih roditelja koji su se bar jednom našli u situaciji da svom klincu u kinu za vrijeme projekcije titlovanog crtića igraju ulogu simultanog prevoditelja.

"Stuart Mali 2" zasigurno će zadovoljiti i zabaviti sve svoje male gledatelje a to je, bez obzira na sve moguće zamjerke, za ovu vrstu filma zaista jedino mjerilo kvalitete.
slika_3
« povratak dahh
Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5
© 2003 popcorn.hr