VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: LJUBAV NEMA PRAVILA (Something's Gotta Give)

Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5
HRVATSKI NASLOV:
LJUBAV NEMA PRAVILA
NASLOV ORIGINALA:
Something's Gotta Give
REŽIJA:
Nancy Meyers
SCENARIJ:
Nancy Meyers
GLAVNE ULOGE:
Jack Nicholson, Diane Keaton, Frances McDormand, Keanu Reeves, Amanda Peet, Jon Favreau, Paul Michael Glaser
ŽANR:
Komedija / Romansa
PRODUKCIJA:
Warner
DISTRIBUCIJA:
Issa
TRAJANJE:
123 min
GODINA:
2003.
WEB:
Something's Gotta Give
AUDIO JEZICI:
engleski, mađarski, turski
PODNASLOVI:
hrvatski, bugarski, rumunjski, srpski, slovenski, engleski, mađarski, turski
DODACI:
Audio commentary by writer/director Nancy Meyers, Diane Keaton and producer 'Bruce A Block'; Audio commentary by writer/director Nancy Meyers and Jack Nicholson; "Harry Sings Karaoke to Erica" - deleted scene; ""Hamptons House Set Tour with Amanda Peet"
IZDANJE:
dvd
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: LJUBAV NEMA PRAVILA / Something's Gotta Give

Recenzija: LJUBAV NEMA PRAVILA / Something's Gotta Give LJUBAV NEMA PRAVILA
(Something's Gotta Give)

Harry Sanborn je okorjeli 60-godišnji neženja koji izlazi samo sa ženama mlađima od 30 godina. Harry kreće na romantični vikend sa svojom novom ljubavlju, Marin, u kuću njezine majke, no osjeti bol u prsima. Marinina majka Erica Barry, uspješna, razvedena dramaturginja, nevoljko pristaje njegovati ga dok se oporavi.

LJUBAV NEMA PRAVILA / Something's Gotta Give

Kad ostanu sami, Harry je iznenađen što ga Erica privlači. Erica, pak, unatoč tome što joj se Harry isprva nije svidio, ponovo otkriva ljubav. Situacija se zapliće kad se Erica svidi i Harryjevom mladom liječniku, Julianu Merceru. Kad se Harry oporavi, vraća se svojoj kući i starim navikama. No osjećaji koje gaji prema Erici ne nestaju...

Poruka autorice Nancy Meyers više je nego jasna: za pravu ljubav nikad nije kasno, i na nju imaju pravo sve generacije. Drugim riječima, i za šezdesetogodišnjake emocije i ljubav mogu biti nešto uzvišeno i plemenito, pače očaravajuće i uzbudljivo, baš kao i u vremenima kada su bili mladi. A ako je ikoga Meyersica mogla birati za nositelja glavne uloge, onda je izbor Jacka Nicholsoan bio jedini i pravi izbor. Ne samo zbog toga što je jedan od najvećih glumaca uopće, već zbog toga što se činilo kao da je scenarij pisan prema njegovoj biografiji (prema stalnim izvještajima s one strane bare, Jack je veliki zavodnik kojem nikad nisu bile strane avanture, naročito ljubavne). Bilo je stoga jasno kako će se u tome izvrsno snaći, baš poput kolegice Diane Keaton. Upravo na njivom odnosu, početnoj netrpeljivosti, vrckavim dobacivanjima te emocijama koju su otkrili počiva šarm filma. Šteta samo što se taj šarm nije održao tijekom cijelog filma, jer u drugom dijelu dosta toga je klišeizirano, što znatno umanjuje ocjenu cijelog filma. Da se nastavilo u početnom zamahu, bila bi riječ o istinskom romantično-zabavnom biseru, mada je i dalje riječ o filmu koji se može toplo preporučiti.

« povratak Vlado Ercegović
Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5
© 2003 popcorn.hr