VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: THE PUNISHER (The Punisher)

Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5
HRVATSKI NASLOV:
THE PUNISHER
NASLOV ORIGINALA:
The Punisher
REŽIJA:
Jonathan Hensleigh
SCENARIJ:
Jonathan Hensleigh i Michael France
GLAVNE ULOGE:
Thomas Jane, Johna Travolta, Will Patton, Laura Elena Harring, Antoni Corone, James Carpinello,
ŽANR:
Akcijski
PRODUKCIJA:
Lions Gate films
DISTRIBUCIJA:
Blitz
TRAJANJE:
124 min
GODINA:
2004.
WEB:
The Punisher
IZDANJE:
vhs
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: THE PUNISHER / The Punisher

Recenzija: THE PUNISHER / The Punisher THE PUNISHER
(The Punisher)

Ni blizu stripu...

Nakon što mu beskrupulozni kriminalac Howard Saint, zbog pogibije sina kojeg su u jednoj akciji ubili agenti njegove jedinica FBI-a, pobije čitavu ekipu, undercover FBI agent i bivši specijalac američke vojske Frank Castel zaklinje se na krvavu osvetu preuzevši na sebe ulogu sudca, porote i krvnika on postaje Punisher i kreće u krvavi lov...

THE PUNISHER / The Punisher

Jedini plus kojim se ovaj filmić može podičiti unutar sada već posebnog podžanra akcijskog filma u koji možemo sakupiti sve popularnije prenošenje strip superheroja na velikoplatno jest činjenica da je ipak riječ o boljem djelu od očajne ekranizacije "Punishera" sa Dolphom Lundgrenom i Louisom Gossettom u glavnim ulogama iz 1999. godine...

Punisher slika 1
Punisher slika 2

Čak i oni koji nisu upoznatim sa Marvelovim dvodimenzionalnim izvornikom skužit' će da je "Punisher" pukao po šavu iz samo jednog i poprilično jednostavnog razloga. Naime redatelj i scenarist filma Jonathan Hensleigh očigledno se nije mogao odlučiti u kojoj će mjeri poštivati blago rečeno mračan, brutalan i pesimističan strip predložak i koliko će prilikom prijenosa istog na veliko platno priču zašećeriti uobičajenim hollywoodskim sranjima kako bi isti na koncu dobio nekakav blaži cenzorki predikat i u konačnici bio prihavtljiv širem gledateljskom auditoriju.
Rezulatat je film "ni vrit ni mimo" štono bi u Zagorju rekli, akcijska limunadica sa nekoliko zaista brutalnih i bezbroj bukvalno bedastih scena i poteza glavnih junaka (Punisher primjerice tegli unaokolo hidrant kao osnivi dio svoje opreme a vrhunski kriminalni mastermind Saint ne kuži da mu ovaj uvaljuje u krilo priču o izdaji najmilijih i najvjernijih koju nam je prvi put prodao još pokojni Shakespeare u smom "Otelu").
Ukoliko ste dakle klinac od 13 godina ili pak poput mene zbog bolesti prisiljeni provesti vikend u krevetu "Punishera" bi se mogli dohvatiti kao nadomjestak za "Dva glupa psa" i ostale vrhunske uratke animacije kojima nas naše televizije obasiplju nedjeljnim (a valjda i ostalim) jutrima inače je ovaj naslov najbolje, poglavito ukoliko ste poklonik istoimenog stripa, zabići.

P.S.
Način na koji je Punisher na koncu sredio Howarda Sainta, da sada ne idem u detalje jer mi ionako nebi vjerovali, fakat spada u naj-spektakularno-a-glupo-za-nevjerovat filmske scene koje sam u posljednjih nekoliko godina imao prigodu vidjeti na filmu i šire.

Punisher slika 3
Punisher slika 3
« povratak dahh
Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5
© 2003 popcorn.hr