VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: NOĆ GLUPIH MRTVACA (Shaun of the Dead)

Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5
HRVATSKI NASLOV:
NOĆ GLUPIH MRTVACA
NASLOV ORIGINALA:
Shaun of the Dead
REŽIJA:
Edgar Wright
SCENARIJ:
Simon Pegg i Edgar Wright
GLAVNE ULOGE:
Simon Pegg, Kate Ashfield, Nick Frost, Lucy Davis, Dylan Moran, Nicola Cunningham, Keir Mills
ŽANR:
Komedija / Horor
PRODUKCIJA:
Universal Pictures, SAD
DISTRIBUCIJA:
Blitz
TRAJANJE:
96 min
GODINA:
2004.
IZDANJE:
vhs
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: NOĆ GLUPIH MRTVACA / Shaun of the Dead

Recenzija: NOĆ GLUPIH MRTVACA / Shaun of the Dead NOĆ GLUPIH MRTVACA
(Shaun of the Dead)

Shaun of the Dead

Shaun je luzer u najboljim godinama, život mu se odvija na uobičajenoj liniji dosadna šljaka, lokalni pub i omiljeni kauč u stanu koji dijeli sa svojim najboljim frendom Edom. Kad njegovoj dugogodišnjoj djevojci željnoj da njihovu vezu digne na višu, ozbiljniju razinu napokon pukne film Shaun ostaje sam i tugu pokuša utopiti u alkoholu sa svojom boljom polivicom Edom. Ujutro se budi sa teškim mamurlukom i čvrstom namjerom da pokrene svoj jadni život s mrtve točke i vrati djevojku posve nesvjesan činjenice kako su se od prošle noći ulicama njegovog londonskog kvarta vladaju krvožedni zombiji...

NOĆ GLUPIH MRTVACA / Shaun of the Dead

Veeeliki sam poklonik horor žanra i moram priznati da mi je ideja o križanju romantične ljubavne komedije i splatter zombie filma u prvi mah zvučala blago rečeno sumnjivo, na sreću prevario sam se... i to grdno...

Noć glupih Mrtvaca

Simon (Peg) i Edgar (Wright), ljudi koji su napisali priču, režirali film i odglumili glavne uloge u njemu očigledno su fanovski stasali na ostavštini slavne Romerove trilogije i očajni valjda što u njihovom omiljenom žanru poodavno nitko nije napravio ništa vrijedno spomena odlučili su stvar preuzeti u svoje ruke.

E pa ruke im se pozlatile!

Zora živih mrtvaca naime podsjeća na Boyleovih "28 dana poslije" ali na meskalinu, izvrnut u Alisinom ogledalu i začinjen Pythonovskim ludorijama.

Da ne bude zabune u pitanju je punokrvni zombie film u koji je (ma koliko to nespojivo izgledalo) iznimno umješno, inteligentno i (što je i najvažnije) urnebesno zabavno umiksana, za romantične komedije, uobičajena storija o nesporazumima do kojih dolazi kada dugotrajna mladalačka ljubavna veza udari u neizbježan zid neizbježnih obaveza.
Gledajući ovaj mali biser odmah mi je pao na pamet Jacksonov prvijenac "Bad Taste", oba filma naime imaju nešto zajedničko: stvaralački žar i nepatvorenu energiju filma koji rade apsolutni početnici neopterećeni sranjima od kojih primjerice pati 90 i kusur posto recentne hollywoodske produkcije, a o moru krvi i otkinutih udova da i ne govorim.

"Noć glupih mrtvaca" je film koji se čak i ako niste poklonik limfe i iznutrica isplati pogledati, ja sam primjerice rečeni naslov primjerice igrom slučaja prvi put pogledao u jednom društvu za koje bi rađe odgledalo neki Sedlarov film no zombie splatter i kada su prvi nemrtvi počeli teturati ekranom sobom su fakat počeli sijevati unezvjereni pogledi nelagode no već nakon par minuta nelagoda je prerasla u lagani kikot, pa u poluglasni cerek da bi se do kraja filma svi zajedno nekoliko puta jedni preko drugih zavaljali po podu od smijeha.
Neznam dakle kako vi, ali ja jedva čekam "Noć još Glupljih Mrtvaca".

« povratak dahh
Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5
© 2003 popcorn.hr