VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: GARFILED (Garfield )

Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5
HRVATSKI NASLOV:
GARFILED
NASLOV ORIGINALA:
Garfield
REŽIJA:
Pete Hewitt
SCENARIJ:
Joel Cohen po istoimenom stripu Jima Davisa
GLAVNE ULOGE:
Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt, Bill Murray (Glas), Stephen Tobolowsky
ŽANR:
Igrano-animirani
PRODUKCIJA:
20th Century Fox
DISTRIBUCIJA:
Continental
TRAJANJE:
80 min
GODINA:
2004.
WEB:
Garfield
IZDANJE:
vhs
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: GARFILED / Garfield

Recenzija: GARFILED / Garfield GARFILED
(Garfield )

Uništavanje još jedne legende...
Cinčni debeljko u filmu će dobiti novog sustanara, slatkog, ali ne baš inteligentnog psa Odieja, čime je Jon u potpunosti poremetio Garfieldov univerzum. Mačak sada ima samo jedan cilj - riješiti se slinavog psa što prije. No nakon što bespomoćno pseto otme zločesti trener pasa, Garfield se, vjerojatno po prvi put u životu, osjeća odgovornim. Teškom mukom odvaja se od TV ekrana i kreće u potragu za svojim novim prijateljem... 
GARFILED / Garfield

Ponekad zaista proklinjem tu hollywoodsku tvornicu snova koja svaku malo bez imalo poštovanja u prah sruši poneku moju nostalgičnu ljubav iz mladosti...
3.
4.

Davisova je cinična narančasta mačketina jednostavno bila zakon, inteligentni, lijeni, proždrljivi i egocentrični stripovski lik kojemu jednostavno nije bilo ravna u devetoj umjetnosti o čemu i dan danas zorno svjedoči 2600 različitih novinskih izdanja u kojima redovno izlazi i preko 260 milijuna ljudi koji ga i dan danas svakodnevno čitaju.

Pretakanje stripa u crtano filmski medij, ako se netko od vas toga još uvijek sjeća, također je bilo bezbolno i okuugdno davši  nenadjebivom Garfieldu još jednu dimenziju po kojoj ćemo ga pamtiti... glas. Animirana serija je postala pravi hit, svojevremeno je bila i počašćena Emmyem a sebično je narančasto spadalo zauvijek izborilo mjesto u mom srcu rezervirano samo istinske superheroje stripa i filma.

Povodeći se najnovijim tehnološkim čarima digitalnih tehnologija našao se dakle netko pametan u Foxu i nabacio se idejom prebacivanja Garfija i društva u dugosvirajući filmski medij. Da ne pilim previše interesantnu je i potencijalno plodonosnu ideju potom gorespomenuta uigrana hoollywoodska mašinerija raspekmezila i zašećerila do neprepoznatljivosti oduzevši Grarfiedu upravo ono na čemu se zasnivala njegova planetarna popularnost sebični karakter i oštru žaoku egocentričnog cinizma kojom je bila začinjena svaka njegova replika u stripu i seriji.

Šteta Billa Murrya, čovjeka koji je svojim glasom (ali i karizmatičnim ciničnim karakterom) zaista bio jedini izbor za mačkov glas (on sam nosi filmu "kokicu" više).

1.
2.
« povratak dahh
Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5
© 2003 popcorn.hr