VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: GOSPODIN I GOSPOĐA SMITH (Mr. & Mrs. Smith)

Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5
HRVATSKI NASLOV:
GOSPODIN I GOSPOĐA SMITH
NASLOV ORIGINALA:
Mr. & Mrs. Smith
REŽIJA:
Doug Liman
SCENARIJ:
Simon Kinberg
GLAVNE ULOGE:
Brad Pitt, Angelina Jolie, Vince Vaughn, Adam Brody
ŽANR:
Komedija / Akcijski
PRODUKCIJA:
Summit Entertainment
DISTRIBUCIJA:
Regency
TRAJANJE:
120 min
GODINA:
2005.
WEB:
Mr. & Mrs. Smith
IZDANJE:
kino
KOMENTARI:

Re: GOSPODIN I GOSPOĐA SMITH / Mr. & Mrs. Smith
Ne volin ni previše Prizzi's Honor, ali kamoli da bi zavoli ovo...
PS. Ostavi Vaughna na miru.
Komentar: sunny 07.09.2005.

Re: GOSPODIN I GOSPOĐA SMITH / Mr. & Mrs. Smith
''Mr. & Mrs. Smith'' me razočarao. Nisam očekivao tako loš film. Tek na kraju mi je bio zabavan kada je krenula akcija, no početak je bio predosadan, a humor nigdje na vidiku. Vaughn je odvratno naporan kao i u svakom filmu.Očekivao sam barem solidnu akcijsku zabavu, nešto puno od priče i nisam očekivao, ali ilm nije zadovoljavajuć niti na jednoj razini.
Komentar: Donnie Darko 12.09.2005.

Re: GOSPODIN I GOSPOĐA SMITH / Mr. & Mrs. Smith
>>"Vaughn je odvratno naporan kao i u svakom filmu."
Guess who S.U.C.K.S. today?
Komentar: sunny 15.09.2005.

Re: GOSPODIN I GOSPOĐA SMITH / Mr. & Mrs. Smith
Donnie?:-D
Komentar: Delboy 17.12.2005.

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: GOSPODIN I GOSPOĐA SMITH / Mr. & Mrs. Smith

Recenzija: GOSPODIN I GOSPOĐA SMITH / Mr. & Mrs. Smith GOSPODIN I GOSPOĐA SMITH
(Mr. & Mrs. Smith)

Napuhana ekshibicija

Brak Johna i Jane Smith odavno je u kolotečini. Svakodnevnica im se sastoji od rutiniranog odlaska na posao, zajedničke večere u 7, pokojeg odlaska kod susjeda i izostanka seksualnih aktivnosti. Otkako su se upoznali, veza im stagnira, a oni se više ponašaju kao živi mrtvaci negoli ljudi. Ono što će začiniti situaciju je činjenica da su oboje prvoklasni plaćeni ubojice koje rade za suparničke organizacije. Supružnici nakon ovog otkrića imaju novu zadaću – eliminirati onog drugog.

GOSPODIN I GOSPOĐA SMITH / Mr. & Mrs. Smith

Spominjati prašinu koja se podigla oko ovog naslova i okolnosti u kojima je ta prašina podignuta bilo bi suvišno. Stoga, odmah na recenziju.

Limanov novi film može se bez problema sažeti u sintagmu 'prenapuhana ekshibicija'. Glupo mi je sad govoriti kako su umjetnički dosezi filma kojem dvanaestogodišnjaci plješću radi Angeline u grudnjaku niski, ali i bez toga film je dovoljno slab da mu se zalijepi gore navedeni opis. Nikad nisam volio spektakle koji dosade na pola filma, a još manje filmove čiji se uspjeh temelji na aferama njegovih protagonista u stvarnom životu. "Gospodin i gospođa Smith" upravo su takav film.

Izuzev odlične završne akcijske sekvence (iako morate progutati par projektila koji lete oko naših junaka da bi vam bila odlična), akcija u filmu je jednostavno dosadna. Stilizirana, zanatski odrađena i na trenutke uzbudljiva, ali generalno gledajući ipak dosadna. Od silnih detalja treba izdvojiti također odličnu scenu u blagovaonici Smithovih nakon što si međusobno otkriju zvanja, u kojoj se u svrhu rezanja večere potežu noževi na sve strane, pazi se što se jede i tko kome što dodaje. Od negativnih detalja pak u oko upadaju pojedinačni posjeti bračnom savjetniku usred filma koji su tu tek kao poligon za one-linere i nepotrebni odmak od radnje.

Sama gluma je, za jedan blockbuster, na zadovoljavajućoj razini. Po očekivanjima, ni Pitt ni Jolie se nisu pretrgli od napora, sve ide ležerno i prilično pitko. Palac gore ide i za redatelja koji je obuzdao Vincea Vaughna, čiji nastupi često graniče sa, da prostite, preseravanjem. Ovdje je dokazao kako može biti simpatičan kad su u pitanju manje količine njegove pojave na ekranu, a poveznice između lika i majke su na trenutke iznimno zabavne, posebice ona u kojoj se potpuno nervozan s puškom u ruci dere na nju da bude tiho.

Jedan od razloga što je prethodni Limanov film, "The Bourne Identity", bio dobar je taj što je imao izvrstan balans između sjajno odrađene akcije i dobre priče. Familija Smith nema tu ravnotežu. Štoviše, ne mogu se pohvaliti bogzna kakvom pričom. Istina, detalja o braku i bračnom životu ima napretek, i redom su uspjeli, ali jedva na okupu drže priču kao cjelinu, što i ne čudi pretjerano jer je navodno scenarij prerađivan oko pedeset puta. Naguraj Brada i Angelinu u isti kadar (po mogućnosti polugole i znojne), meci neka lete, mase neka uživaju, a tko šljivi priču. Slabo za iole veću konačnu ocjenu.

« povratak Luka Vukasović
Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5
© 2003 popcorn.hr