VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: AMERIČKA PITA 4: GLAZBENI KAMP (American Pie: Band Camp)

Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5
HRVATSKI NASLOV:
AMERIČKA PITA 4: GLAZBENI KAMP
NASLOV ORIGINALA:
American Pie: Band Camp
REŽIJA:
Steve Rash
SCENARIJ:
Brad Riddell
GLAVNE ULOGE:
Tad Hilgenbrinck, Arielle Kebbel, Jason Earles, Crystle Lea Lightning, Jun Hee Lee, Chris Owen, Eugene Levy
ŽANR:
Komedija
PRODUKCIJA:
Rogue Pictures
DISTRIBUCIJA:
Universal Pictures
TRAJANJE:
87 min
GODINA:
2005.
WEB:
American Pie: Band Camp
IZDANJE:
vhs
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: AMERIČKA PITA 4: GLAZBENI KAMP / American Pie: Band Camp

Recenzija: AMERIČKA PITA 4: GLAZBENI KAMP / American Pie: Band Camp AMERIČKA PITA 4: GLAZBENI KAMP
(American Pie: Band Camp)

Nakon nepodopštine pri ispraćaju maturanata iz gimnazije East Great Falls, Matta Stiflera škola pošalje u ljetni glazbeni kamp. Kao poduzetni član Stiffmeister klana, Matt kuje plan o tajnom snimanju opjevane seksualne nesputanosti članova kampa kako bi zadobio poštovanje starijeg brata.

AMERIČKA PITA 4: GLAZBENI KAMP / American Pie: Band Camp

Nije dobar predznak za film kada ga matična kuća, u ovom slučaju Universal, odluči ne plasirati u kina, već izravno na video tržište. Takav je slučaj sa "Američkom pitom 4", posljednjim izdankom sada već uhodane franšize koji je stigao i u domaće videoteke.

Kako je ekipa čije smo dogodovštine pratili u prethodna tri nastavka zatvorila krug, od dogovora o prvom seksualnom iskustvu prije mature do sudbonosnog 'da' nespretnog Jima i glazbenice Michelle, serijal je morao krenuti u drugom pravcu. Kao plodno tlo autorima se učinilo spojiti mlađeg brata mitskog ševca iz serijala, Stevea Stiflera, i također mitskog glazbenog kampa, mjesta na kojem su flaute i oboe imale, da tako kažemo, zanimljivu primjenu.

Kao što se moglo i pretpostaviti, bili su u krivu. Zadnje što je svijetu filma trebalo je još jedna demonstracija prizemnog humora i jeftinih neugodnosti u kojoj se tjelesne izlučevine jedu, piju ili se pak netko njima maže. Ovako dominantnim (negativnim) karakteristikama teško je naći rivala, ali ovaj film uspijeva i na tom polju – tokom cijelog njegovog trajanja prisutni su često forsirani pokušaji debitanta Tada Hilgenbrincka da pojavom i ponašanjem bude što bliži originalnom Stifleru, ionako iritantnom Seannu Williamu Scottu.

A ako ste mislili da je užasima ovog filma tu kraj, prevarili ste se. Od silne bezidejnosti, autorima se zgodnim učinilo i reciklirati dva lika poznata nam otprije, pri čemu su napravili kardinalnu pogrešku. Pa, pobogu, ako je svima jasno kako je jedina funkcija Jimova oca da dijeli savjete o seksu (pri čemu ne znate kojoj je strani neugodnije), čemu imbecilna kreativna odluka da ga se, isključivo zbog vlastite nekompetentnosti pri slaganju priče, baci u tamo nekakav glazbeni kamp kako bi bio nešto što nije. Da ponovim, kardinalna pogreška, čak i za jedan ovako irelevantan serijal.

Da skratim ovu agoniju, "Američka pita 4" jedan je od onih filmova koje smatrate ili katastrofalno lošim, ili u povoljnijem slučaju, samo lošim. Ničega ovdje nema što već niste vidjeli, pa ga poradi katastrofalne prezentacije tog 'već viđenog' i zaobiđite. U što je moguće širem luku.

« povratak Luka Vukasović
Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5
© 2003 popcorn.hr