VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: AEON FLUX (Aeon Flux)

Ukupan dojam: 1 / 5Ukupan dojam: 1 / 5Ukupan dojam: 1 / 5Ukupan dojam: 1 / 5Ukupan dojam: 1 / 5
HRVATSKI NASLOV:
AEON FLUX
NASLOV ORIGINALA:
Aeon Flux
REŽIJA:
Karyn Kusama
SCENARIJ:
Phil Hay, Matt Manfredi
GLAVNE ULOGE:
Charlize Theron, Marton Csokas, Jonny Lee Miller, Sophie Okonedo, Frances McDormand, Pete Postlethwaite, Amelia Warner, Caroline Chikezie, Nikolai Kinski, Paterson Joseph, Yangzom Brauen
ŽANR:
Akcijski / Znanstveno Fantastični (SF)
PRODUKCIJA:
Valhalla/MTV Films
DISTRIBUCIJA:
Paramount Pictures/Lakeshore Entertainment
TRAJANJE:
93 min
GODINA:
2005.
WEB:
Aeon Flux
IZDANJE:
vhs
KOMENTARI:

Re: AEON FLUX / Aeon Flux
Meni je film bio zabavan, mada je koncept vec vidjen u masu drugih prica/stripova/filmova, (pada mi na pamet Loganov bijeg), no ipak je ovo tek praznoglava zabava i akcijski spam-fest, a kao zabava nije los. OK, sve je to samo IMHO. :-)
Komentar: Gand 23.10.2006.

Re: AEON FLUX / Aeon Flux
Smeće od filma,kod mene ne funkcionira ni kao neobvezna zabava,dapače pozli mi.:-(
Komentar: Legura 23.10.2006.

Re: AEON FLUX / Aeon Flux
>>no ipak je ovo tek praznoglava zabava i akcijski spam-fest

Na takve stvari mi se uglavnom diže želudac, kao što je npr. ovdje slučaj.

>>OK, sve je to samo IMHO. :-)

Zar i recenzija nije? ^^
Komentar: DarkMauL 23.10.2006.

Re: AEON FLUX / Aeon Flux
Dajte, pogledajte opet malo Charlizu...
Zar ne osjećate nikakvu ugodu gledajući?
Komentar: Dar 25.10.2006.

Re: AEON FLUX / Aeon Flux
Ne :)
Komentar: Delboy 29.10.2006.

Re: AEON FLUX / Aeon Flux
Ono što nedostaje ovoj vrsti komercijalnih zf-ova je humor. Minority Report je ono ima humora, jeli... mislin Cruise je bio u njemu.
Komentar: sunny 30.10.2006.

Re: AEON FLUX / Aeon Flux
Vizualno odličan film.

U svemu ostalom katastrofalan, nisam ga uspio ni pogledati do kraja.
Komentar: jeannot_moore 20.07.2007.

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: AEON FLUX / Aeon Flux

Recenzija: AEON FLUX / Aeon Flux AEON FLUX
(Aeon Flux)

Godina je 2415. Nakon smrtonosnog virusa, čitava svjetska populacija broji negdje oko pet milijuna ljudi i smještena je unutar zidina grada Bregna. Gradom upravlja predsjednik Trevor Goodchild, a opozicija im je grupa znana kao Monikanci, na čijem je čelu individua znana samo kao Voditeljica. Njihova najbolja operativka Aeon Flux poslana je da eliminira predsjednika Goodchilda, ali joj ne treba dugo da shvati kako stvari nisu onakvima kakve se čine.

AEON FLUX / Aeon Flux

Film baziran na animiranoj seriji koja je svoje mjesto pod suncem svojedobno našla na MTV-u u startu ne obećava previše. Kad je već tako, očekivanja koja sam pred sebe postavio ne neposredno prije negoli sam ga pogledao, već nekoliko mjeseci unaprijed bila su jako, jako niska. I kako sada, pitam ja vas, prokomentirati film koji nije dorastao nečem kao što su bezobrazno niska očekivanja?

"Aeon Flux" film je sa golemim problemom. Naime, taman kad pomislite kako nešto u ovom filmu jednostavno ne može biti gore, naiđe trenutak koji vas žestoko demantira. Sa gotovo svakom sekundom ovog nesretnog filma padaju u vodu vaša nadanja kako je dno dna dotaknuto u prethodnoj sceni na jako jednostavan, i u ovom slučaju bolan način – već slijedećom scenom.

"Aeon Flux" film je u kojem niste sigurni što je tu lošije, kretenski realiziran scenarij prepun stoput viđenih parola primjerice o očuvanju mira i aktualnog poretka svim dostupnim sredstvima, drvena gluma, to što više od sedamdeset posto (!!!) filma otpada na - tko bi rekao, često suvišne - akcijske scene ili pak što je SF element ubačen u sve to samo kako bi neki dizajner pokupio koju paru. Pažnju sa svega toga očito je trebala odvratiti Charlize u crnom kostimu. Nije uspjela.

"Aeon Flux", naposljetku, film je koji je prilično žestoko demantirao Theronovu koja se svojedobno sprdala sa pojavom Halle Berry u "Catwoman", tvrdeći da se njoj nešto takvo, kao etabliranoj glumici, pače oskarovki, ne može dogoditi. Da kojim slučajem polje "izdanje" mogu popuniti komentarom, a ne unaprijed definiranom opcijom, garantiram vam da bi u ovom slučaju ta opaska bila u stilu 'ovo ne zaslužuje da bude napravljeno, a kamoli izdano'. Možda jest neozbiljno, pa čak i infantilno, ali ovakav film ni ne zaslužuje drugačiji tretman.

« povratak Luka Vukasović
Ukupan dojam: 1 / 5Ukupan dojam: 1 / 5Ukupan dojam: 1 / 5Ukupan dojam: 1 / 5Ukupan dojam: 1 / 5
© 2003 popcorn.hr