VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: BABEL (Babel)

Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5
HRVATSKI NASLOV:
BABEL
NASLOV ORIGINALA:
Babel
REŽIJA:
Alejandro González Iñárritu
SCENARIJ:
Guillermo Arriaga
GLAVNE ULOGE:
Brad Pitt, Cate Blanchett, Mohamed Akhzam, Boubker Ait El Caid, Abdelkader Bara, Adriana Barraza, Elle Fanning, Nathan Gamble, Gael García Bernal, Rinko Kikuchi, Kôji Yakusho
ŽANR:
Drama
TRAJANJE:
142 min
GODINA:
2006.
WEB:
Babel
IZDANJE:
kino
KOMENTARI:

Re: BABEL / Babel
21 Gram je bio Inarrituov pomalo prazan i neiskren izlet od filma, iz moje perspektive. Ne osića se ta 'životnost' iz Amores perrosa u njegovon američkon wayu.
Od scenarista Arriage je tu i Melquiades Estrada, ako ništa zanimljiv film, možda ti se svidi.
Komentar: sunny 11.11.2006.

Re: BABEL / Babel
Odlican film. Mozda mi je cak i bolji od 21 gram. Definitivno pogledat.
Komentar: stjepan 21.11.2006.

Re: BABEL / Babel
Tnx. To je ovaj film od T.L. Jonesa? To mi zanimljivo zvuci.
Ma tesko mi je sudit kad su mi i 21 gram i babel i amores perros odlicni. :)
Komentar: stjepan 14.12.2006.

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: BABEL / Babel

Recenzija: BABEL / Babel BABEL
(Babel)

Puška prodana pastiru da obrani stado od šakala povezati će slučajno ranjavanje američke turistkinje u Maroku, vjenčanje u Meksiku i adolescentsku krizu jedne djevojke u Japanu. Tri su mjesta, četiri su priče. Tri su mjesta, četiri su i ljudske drame.

BABEL / Babel

"Babel" počiva na istoj bazi kao i njegovi prethodnici, "Amores Perros" i "21 Grams". Nekoliko paralelnih i međusobno povezanih priča, kronološka rascjepkanost te grub, na trenutke čak i surov vizualni prikaz. Uz naravno golemu dozu intimne drame kroz koju prolaze svi, brojni protagonisti filma nastali u glavama dvojca Guillermo Arriaga-Alejandro González Iñárritu, a na veliko platno prenesenih od strane potonjeg.

Dva su krupna problema prisutna kod "Babela". Simptomi prvog se pokazuju dosta rano u filmu, kad nam se nedvosmisleno servira sam kraj jedne od priča - da stvar bude gora, riječ je o potencijalno najzanimljivijoj - a prisutni su nažalost kroz dobar dio filma. Otupiti oštricu čak trima pričama na ovaj ili onaj način, u ovom ili onom trenutku, kad je u pitanju drama, najprostije rečeno - jednostavno nije dobro.

Drugi je izravna posljedica prvog. Ovako obezglavljene, priče koje imaju što za reći to jednostavno ne mogu napraviti onako kako su mogle i kako su trebale. Na stranu meni draga izlomljena naracija, ovaj me film na emocionalnoj razini jednostavno ne dira kad i kako bi trebao, niti me njegova igra detekcije intrigira i zabavlja kao u Iñárrituovu dosad najboljem ostvarenju, "21 Grams". A kako se sranja mogu dogoditi bilo gdje i iz bilo čega, pouka je za koju mi ne treba dvoipolsatni osrednji film. K vragu i visoka očekivanja.

« povratak Luka Vukasović
Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5
© 2003 popcorn.hr