VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: GHOST RIDER (Ghost Rider)

Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5
HRVATSKI NASLOV:
GHOST RIDER
NASLOV ORIGINALA:
Ghost Rider
REŽIJA:
Mark Steven Johnson
SCENARIJ:
Mark Steven Johnson
GLAVNE ULOGE:
Nicholas Cage, Eva Mendes, Donal Logue, Wes Bentley, Peter Fonda
ŽANR:
Akcijski / Znanstveno Fantastični (SF) / Triler
PRODUKCIJA:
Sony Pictures
DISTRIBUCIJA:
Continental Film
TRAJANJE:
114 min
GODINA:
2007
WEB:
Ghost Rider
IZDANJE:
kino
KOMENTARI:

Re: GHOST RIDER / Ghost Rider
Meni se film učinio kao da su ga pisali tijekom snimanja... Moglo je to i bolje, pogotovo obzirom da su velike novce utrošili na efekte koji su zaista jako dobri - pogotovo pretvaranja Cagea u Ghosta... Trebali su ciljati da rade franšizu. Ovako je ispalo da su samo napravili cool film koji će zaraditi, ali neće vući ljude da se vrate eventualnome nastavku. Sam zaplet je nekako hermetičan. Uopće se ne doživljava bitnost San Verganze za kakvom likovi luduju. Inače po prvi put da se slažem sa tvojom ocjenom. Hehehe... Smatram kako u biti uopće u slučaju nastavka ne bi trebali nastavljati na ovu priču, nego se vratiti malo na Divlji Zapad i pokušati napraviti kick ass story sa Ghostom koji se prvi okrenuo protiv vraga... I iskoristiti taj vesternovski potencijal. Ovdje se teško može u svoj sili strip ekranizacija napraviti nešto novo i bolje.
Komentar: Donnie Darko 07.03.2007.

Re: GHOST RIDER / Ghost Rider
Ne slažem se da filmu fali humora ili ti trash fora...ima ih i više nego dovoljno i zbog toga je film iznimno zabavan, niti se ne slažem da je ovo najgora strip adaptacija...bilo je i groih, kao npr spomenurta Elektra ili Catwoman ili Daredevil (s kojim se Ghost Rider ne može nikako uspoređivati ;)). Jedino što mi je bilo prilično bez veze, je negativac, tj. negativci, zatim gluma Eve Mendes koja nikako ne može proći pod novinarku i neke sitne nelogičnosti u priči i.Predvidljivost mu nisam toliko uzeo za zlo. E da...Johnson nije režirao Elektru, a u stripu Ghost Rider vozi motor ;)
Meni je to sve u svemu iznimno zabavan cool film...kojem bih ja dao ocjenu 3-3,5.
Komentar: Dragonrage 08.03.2007.

Re: GHOST RIDER / Ghost Rider
Zabavan je film. I to jako. Ali nije nešto pretjerano kvalitetan. A svakako da ima i gorih strip ekranizacija. Po meni ovo je sasvim OK adaptacija. Nisam previše upoznat sa stripom, ali meni se film svidio i svakako ću ga pogledati još koji put, na telki, DVD-u, čisto jer je zabavan.
Komentar: Donnie Darko 08.03.2007.

Re: GHOST RIDER / Ghost Rider
E baš to i ja govorim...ima mana....itekako ih ima, i to oni glupavih, ali zabavan je...
Iskreno, meni nisu ni prvi "X-meni" ni "Spiderman 1" savršeni, te mi je "Ghost Rider" čak i mrvicu zabavniji od njih, tako da ih bez problema trpam u isti koš, samo šta svaki nudi drugačije kvalitete...
Komentar: Dragonrage 09.03.2007.

Re: GHOST RIDER / Ghost Rider
Inače...definitivno The Scena filma mi je kada oba Ghost Ridera jure kroz preriju au pozadini svira "Ghost Rider in the Sky"...totalno cool :DD
Komentar: Dragonrage 09.03.2007.

Re: GHOST RIDER / Ghost Rider
Spiderman se nikako ne može trpati u isti koš sa X-menima jer je katastrofalan. Činjenica. A Ghost rider je tu nedgje sa Spidermanom tako da bilo kakva usporedba ne stoji.
Komentar: ducatony 10.03.2007.

Re: GHOST RIDER / Ghost Rider
Može, može...niti su X-meni po nečemu tako posebni (barem prvi ne)...činjenica ;)
Komentar: Dragonrage 12.03.2007.

Re: GHOST RIDER / Ghost Rider
Prva rečenica je polovično točna,jer u prvom stripu je postojao PHANTOM RIDER koji se zvao Carter Slade i,da,jahao je konja,ali on,međutim,nema nikakve veze s vragom ili bilo kojim Ghost Riderom.Ne mogu se složiti s time da u filmu nema humora,jer zbilja ima fora kojima su se cijele kino dvorane smijale(ja sam ga gledao 2 puta),a što se tiče dijaloga ja,koji sam pročitao oko stotinjak brojeva Ghost Ridera,mogu reći da je skoro savršeno adaptiran strip na film pa čak i ako i ima puno dijaloga,ali je to sve isto kao i u stripu.Jedino na što se mogu požaliti je izgled Blackhearta i Mephista kojemu su nepotrebno mijenjali ime.
Komentar: ZOZ 02.07.2007.

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: GHOST RIDER / Ghost Rider

Recenzija: GHOST RIDER / Ghost Rider GHOST RIDER
(Ghost Rider)

U originalnom stripu Ghost Rider je kauboj (na konju) koji obavlja poslove za samog sotonu. Modernizirana verzija Ghost Ridera pak donosi lika u kožnjaku koji umjesto konja jaši Čoper, i kada bi ga se jednom riječju opisivalo, mogli bi ga nazvati krkanom, kojeg je na filmskom platnu dostojno utjelovio Nicholas Cage.

GHOST RIDER / Ghost Rider

Svi strip junaci na neki način nastoje sakriti svoj identitet. Neki imaju maske, neki naočale, neki mijenjaju oblik. Ghost Rideru pak, gori glava, što je samo po sebi vrlo cool, a i vizualno fantastično izgleda. Međutim, dok ostali super junaci koliko toliko nastoje djelovati iz sjene, Ghost Rider se ne zabrinjava prikrivanjem identiteta. Već prve noći nakon što dobije svoje super moći, uspijeva na sebe navući svu policiju New Yorka. Kada našem junaku ne gori glava, tj. danju, Ghost Rider se zove Johnny Blaze i profesionalni je motociklistički kaskader čiji je život relativno jednostavan. Cijela radnja filma se zapravo vrti oko tri lika koja okružuju Johnnyja. Vrag, Johnnyjev otac, i Johnnyjeva izgubljena i ponovo pronađena ljubav Roxanne, koju glumi Eva Mendes. Iako je tijekom filma vidljiva korektna glumačka izvedba, odnosi između tih likova do kraja filma ostaju nedorečeni. Spektakularne vožnje koje pomiču zakone fizike, jedna su od rijetkih stvari koje spašavaju film, a osim toga, i već spomenutog naslovnog lika s buktinjom od glave, ništa nije ispunilo očekivanja.

Očito je već iz izbora redatelja da se od tog filma ne može očekivati kompleksniji pristup poput onoga u posljednjem Batmanu, jer redatelj Mark Steven Johnson nam je od ranije znan kao autor dva velika razočaranja u svijetu ekranizacije strip junaka; Daredevila i Elektre. No ipak, realno je bilo za očekivati makar nekakav akcić s nabacanim suptilnim trash forama, međutim negativna tradicija se na žalost nastavila, jer vrhunac humora u scenariju je riječ bonehead, koja izaziva podsmijeh, no s negativnim predznakom.

Na mjestima gdje bi se očekivalo pretjerano korištenje plamena (jer treba imati na umu da je Ghost Rider vrlo brutalan junak koji nema milosti i vrlo strogo kažnjava), radnja odlazi u duge i nepotrebne dijaloge koji bi načelno gledatelju trebali biti smiješni, no taj se efekt ne postiže niti u jednom trenutku. No čak i takav loš humor nije najgora stvar u filmu. Bez konkurencije, najveća zamjerka ide na račun predvidljivosti. Od samog početka filma, osoba koja nikad nije vidjela strip predložak, može bez problema predvidjeti kad, zašto, tko koga i na koji način će pokušati uništiti, što će i kada koji lik reći i kako će film završiti.

Zaključak je jednostavan. Unatoč nevjerojatnom potencijalu Ghost Ridera kao strip junaka na filmskom platnu, dobili smo poluproizvod i da nije plamenih jezika oko junakove lubanje i gorućeg Čopera, bio bi ovo zasigurno najlošiji strip junak na platnu  ikad snimljen. Ono što nam ostaje jest nada u bolje sutra. Ako ikad dođe.

« povratak Antonio Klasan
Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5
© 2003 popcorn.hr