VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: OPAKI IGRAČI (Lucky Number Slevin)

Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5
HRVATSKI NASLOV:
OPAKI IGRAČI
NASLOV ORIGINALA:
Lucky Number Slevin
REŽIJA:
Paul McGuigan
SCENARIJ:
Jason Smilovic
GLAVNE ULOGE:
Josh Hartnett, Lucy Liu, Bruce Willis, Morgan Freeman, Ben Kingsley, Stanley Tucci, Sam Jaeger
ŽANR:
Kriminalistički / Triler
PRODUKCIJA:
FilmEngine/Vip4
DISTRIBUCIJA:
Capitol Films/Ascendant Pictures
TRAJANJE:
109 min
GODINA:
2006.
WEB:
Lucky Number Slevin
IZDANJE:
vhs
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: OPAKI IGRAČI / Lucky Number Slevin

Recenzija: OPAKI IGRAČI / Lucky Number Slevin OPAKI IGRAČI
(Lucky Number Slevin)

Spletom nesretnih okolnosti, Slevin se nađe na mjestu prijatelja Nicka koji je u debelim dugovima kod dvojice mafijaških šefova iz suparničkih tabora. Jedan od njega traži samo novce, dok je drugome na pameti ubojstvo u zamjenu za poništenje duga. To nije sve, jer je u igri i tajanstveni profesionalni ubojica sa vlastitim ciljem u čitavoj situaciji.

OPAKI IGRAČI / Lucky Number Slevin

Quentin Tarantino postavio je određene standarde u žanru svojim uspješnicama ("Pulp Fiction", "Reservoir Dogs") koje je teško slijediti, pa čak i njemu samome. U određenoj je mjeri uspio Guy Ritchie, ali je i on u međuvremenu odlutao u neke druge, manje uspješne vode. No, to što se genijalnost dvaju spomenutih filmova ne može tek tako dostići, ne znači da im se ne može barem malo približiti.

Jedan od takvih upravo je ovaj. Iako ne pretjerano originalan, u odnosu na konkurente se može pohvaliti sa minimalno dvije stvari. Prva je nekolicina dijaloških bravura, ponajprije u obliku brzopoteznih, otvoreno provokatorskih odgovora krivim ljudima u krivo vrijeme - a kao da postoji pravo vrijeme ili pravo mjesto da se mafijaša bez imalo zadrške provocira - dok je druga izvrsni Josh Hartnett, koji je većinu spomenutog dijaloga plasirao manje-više perfektno.

Ostatak se, osim možda dvaju solidnih rola - one Morgana Freemana i Bena Kingsleyja - svodi na relativan prosjek, očito neizbježnu slagalicu koja se postepeno slaže dok ne dobijemo kompletnu sliku, još jednu u nizu recentnih pojava Brucea Willisa (ne glumačkih, posrijedi je doslovce tek pojava u kadru), nešto napucavanja i jedan sporedni ljubavni zaplet. Međutim, u vrijeme 100 i više milijunskih CGI čuda za vrijeme čijih trajanja polako odumiru sive stanice, i to može biti i više nego dovoljno. Posebice sa ovako raspoloženim Hartnettom.

« povratak Luka Vukasović
Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5
© 2003 popcorn.hr