VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: BABYLON A.D.   (Babylon A.D. )

Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5
HRVATSKI NASLOV:
BABYLON A.D.
NASLOV ORIGINALA:
Babylon A.D.
REŽIJA:
Mathieu Kassovitz
SCENARIJ:
Eric Besnard
GLAVNE ULOGE:
Vin Diesel, Michelle Yeoh, Melanie Thierry, Lambert Wilson, Gerard Depardieu, Charlotte Rampling, Mark Strong
ŽANR:
Akcijski / Znanstveno Fantastični (SF) / Triler
TRAJANJE:
90 min
GODINA:
2008.
WEB:
Babylon A.D.
IZDANJE:
kino
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: BABYLON A.D.   / Babylon A.D.

Recenzija: BABYLON A.D.   / Babylon A.D. BABYLON A.D.
(Babylon A.D. )

Babylon A.D. je film kojega ste mogli pogledati prošloga tjedna u kinu u terminu rezerviranom za pretpremijeru, u kasni noćni sat (23:59), a najavljen je kao napeti znanstveno-fantastični akcijski spektakl. Mnoge će to, kao što je i mene, odvući i privući u kino, a kad se tomu pridoda podatak da glumi zvijezda Riddickovih kronika, brzi i žestoki Vin Diesel, onda broju gledatelja možemo pribrojiti i fanove ovog predimenzioniranog ali i dalje simpatičnog glumca. Na trailerima koje se mogu vidjeti diljem međumrežja uočljiv je ogroman trud koji se uložio u specijalne efekte.
BABYLON A.D.   / Babylon A.D.

Za ovaj film ću hrabro reći da je bez početka i bez kraja. Rekli bi bez glave i repa, no svejedno ćete ga ostati gledati do odjave, vjerojatno u onom strpljivom iščekivanju pametnog zapleta i raspleta.
Ako ćemo film čerečiti po njegovim osnovnim dijelovima, uvod-glavni dio-zaplet-rasplet, onda ću za uvod reći da je nejasan, tajanstven i da nas uvodi u mračan svijet ne tako daleke budućnosti. Kaos vlada svijetom, nestašica je hrane i energenata, došlo je do pada moralnih vrijednosti, a u tom svijetu koji nam je predočen smještanjem u hladnu Rusiju, sasvim dobro egzistira plaćeni ubojica Toorop (Vin Diesel).

Tooropa kontaktira opaki bogataš Gorski. Glumi ga Gerard Depardieu, koji u ovom filmu ima još veći nos i nije nam nimalo simpatičan dok se u bijelom odijelu vozi kroz bolest i bijedu mračnoga grada kao da ga se sva ta devastacija ne tiče. Gorski unajmljuje Tooropa i za pozamašnu mu svotu novca nudi posao koji se sastoji u praćenju, zaštiti i transportu od Rusije do Amerike, vrlo čudne djevojke Aurore. Uvod dakle ne govori puno, no i ne treba jer tu su ostali dijelovi koji bi trebali rasvijetliti radnju.

Toorop prihvaća posao i kreće na put koji se odjednom pretvara u opasnost koja iskače na svakom koraku. Scene puta obiluju spomenutim akcijama i eksplozijama u kojima je Vin Diesel dakako pliva kao riba u vodi. No na tom putu, Toorop pomalo upoznaju svoju čudnu štićenicu i njenu pratilju, svećenicu koja je Aurorina mentorica.

Nakon niza peripetija, škrtih dijaloga i slabog dramaturškog aspekta, cap-cap odjednom saznajemo koliko je Aurora bitna i to ni manje ni više već za spas ljudske vrste.

Zamjerka ovom filmu je definitivno spomenuta loša dramska crta, minimalni dijalozi, i gotovo kršćanski obojen kraj koji ne objašnjava puno. Film preporučujem ljubiteljima akcije kojima je jedino bitno apsolutna razbibriga.
« povratak Carmela Žmirić
Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5
© 2003 popcorn.hr