VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: PREDSJEDNIČKA IGRA (Nothing But the Truth)

Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5
HRVATSKI NASLOV:
PREDSJEDNIČKA IGRA
NASLOV ORIGINALA:
Nothing But the Truth
REŽIJA:
Rod Lurie
SCENARIJ:
Rod Lurie
GLAVNE ULOGE:
Kate Beckinsale, Matt Dillon, Angela Bassett, Alan Alda, Vera Farmiga, David Schwimmer, Noah Wyle
ŽANR:
Drama
PRODUKCIJA:
Battleplan Productions, Yari Film Group
DISTRIBUCIJA:
Blitz
TRAJANJE:
108 min
GODINA:
2008.
WEB:
Nothing But the Truth
IZDANJE:
dvd
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: PREDSJEDNIČKA IGRA / Nothing But the Truth

Recenzija: PREDSJEDNIČKA IGRA / Nothing But the Truth PREDSJEDNIČKA IGRA
(Nothing But the Truth)

Nakon što pred sucem odbije otkriti svoj primarni izvor informacija u slučaju otkrivanja identiteta jedne CIA-ine agentice koja je u Venezueli istraživala pokušaj ubojstva američkog predsjednika, novinarka Rachel Armstrong završi u pritvoru. Dok se odvjetnici trude izbaviti je otamo, a ona i dalje odbija pokoriti se zahtjevu suda, vrijeme kao da leti, što uvelike utječe i na njen odnos sa suprugom i sinom.

PREDSJEDNIČKA IGRA / Nothing But the Truth

Pogođen nezahvalnom sudbinom bankrota matične kompanije i nepostojeće kino distribucije u Americi kao izravne posljedice, "Nothing But the Truth" je predlanjska drama Roda Lurieja ("Contender"), kojem je kao inspiracija poslužio slučaj američke novinarke koja je 2005. godine provela tri mjeseca u zatvoru nakon što je odbila istražnoj poroti imenovati svog doušnika koji joj je dostavio identitet jedne operativke CIA-e.

Krajem prošle godine na police videoteka došao je jedan solidan naslov, koji je portretirao situaciju između visokopolitičkih makinacija i istraživačkog novinarstva. Sada, šest mjeseci kasnije, dolazi nam jedan postavljen u sličan okvir, a koji jednako dobro brani dignitet profesije koja se danas dobrim svojim dijelom svodi na četrdesetosmosatni boravak na naslovnicama nakon kojeg slijedi brz zaborav potpomognut uvijek uspjelom potragom na novim dvodnevnim čudom kojim će se zabavljati narodne mase.

Usporedba sa gore navedenim nije limitirana na taj okvir, konzumerizmon i plitkim vijestima zagađen medijski prostor, u koji su oba postavljeni. Riječ je naime o podjednako solidnom naslovu koji ima nešto za ponuditi i nešto za reći. Solidne izvedbe, relevantna radnja, u kojoj se ne dešava puno toga, ali koja govori mnogo, hračkajući pritom i na nekakve osnove na kojoj je izgrađen danas najveći izvozitelj demokracije, i sasvim zadovoljavajući tempo redom su razlozi radi kojih je naslov vrijedan pažnje.

Međutim, nije do kraja izguran onakvim kakav je mogao biti i kakav je morao biti da bi bio relevantniji i pamtljiviji, a osim jednog manje potrebnog detalja u priči smeta i to što je nakon stotinjak minuta potrošenih da se izgradi jedan opipljiv stav i pošalje hvalevrijedna poruka film u samom finišu uskače samom sebi u usta te, ako već ne poništi, onda značajno otupi svoju oštricu. Tako, iako je vrijedan preporuke ako ste za kritiku politike i politikanstva, za nešto bolji film u toj domeni vam se valja okrenuti jednoj izvrsnoj satiri.

« povratak Luka Vukasović
Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5
© 2003 popcorn.hr