VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: SVI SMO SUPER (Everybody's Fine)

Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5
HRVATSKI NASLOV:
SVI SMO SUPER
NASLOV ORIGINALA:
Everybody's Fine
REŽIJA:
Kirk Jones
SCENARIJ:
Kirk Jones
GLAVNE ULOGE:
Robert De Niro, Drew Barrymore, Kate Beckinsale, Sam Rockwell, Lucian Maisel
ŽANR:
Drama
PRODUKCIJA:
Hollywood Gang Productions
DISTRIBUCIJA:
Miramax Films
TRAJANJE:
95 min
GODINA:
2009.
WEB:
Everybody's Fine
IZDANJE:
dvd
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: SVI SMO SUPER / Everybody's Fine

Recenzija: SVI SMO SUPER / Everybody's Fine SVI SMO SUPER
(Everybody's Fine)

Nakon što mu svo četvero djece iz raznih razloga otkažu obiteljsko okupljanje, udovac Frank Goode se odluči pojedinačno im otići u goste, iznenađujući ih nenadanim posjetom, a pritom pokušava uspostaviti s njima odnos kakav su imali sa svojom majkom...

SVI SMO SUPER / Everybody's Fine

Jedan od zadnjih filmova propale kuće Miramax, jednog od simbola američkog nezavisnog filma je remake talijanskog filma "Stanno tutti bene" Giuseppea Tornatorea. U pitanju je lagana drama koja premisom podsjeća i na Payneov "About Schmidt", a koja se može pohvaliti time što je riječ o jednom od boljih filmova koje je u minulom desetljeću snimio legendarni Robert De Niro.

Ujedno je i on sam u njemu ostvario jednu od svojih boljih uloga u spomenutom periodu, starca za kojeg, usprkos njegovim željama, najuža obitelj i dalje misli da je bolje da ne barata svim informacijama vezanim uz njih, i kojeg je tužno gledati dok je svima nekako samo smetnja, čak i usputnim prolaznicima koji se nevoljko izmiču objektivu njegova fotoaparata. Starca pregaženog vremenom koji izbjegava putovanje avionom radije se tlačeći vlakovima i autobusima i koji se još uvijek uporno drži telefonskih govornica dok mu djeca dogovaranju muljanje preko mobitela, a unuk jaše po Internetu. Starca koji samo želi malo normalnog kontakta i korektnog odnosa, da mu se govori sve, a ne samo ono što on želi čuti.

Tako dobrim dijelom film izgleda poput izvrsne sekvence iz "(500) Days of Summer" u kojoj paralelno gledamo odnos očekivanja i stvarnosti, ovdje primijenjene na gotovo čitav film, čitave živote i odnose unutar tih života, koji kulminiraju u fantastičnoj sceni u kojoj Frank em što ima prigodu opet biti sa svojom djecom, em im pokazati da nije tako naivan kakvim ga smatraju. A kad kažem fantastičnoj, to mislim iz barem dva razloga, uz onaj očiti i onaj upućen na adresu vrsne realizacije.

Sad, otuđenost usprkos nikad boljoj povezanosti proizašloj iz tehnološkog napretka nije ništa novo, ali je tematiku redatelj i scenarist Jones realizirao možda ne toliko svježe koliko prilično toplo i dirljivo, a imao je kao rijetko tko u zadnje vrijeme i dosta raspoloženog De Nira. Jako fin film nekako primjereniji intimi doma uz televizor i DVD negoli šušur kino dvorane.

« povratak Luka Vukasović
Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5
© 2003 popcorn.hr