VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: JEDNOSTAVNO SAVRŠENA (She's Out of My League)

Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5
HRVATSKI NASLOV:
JEDNOSTAVNO SAVRŠENA
NASLOV ORIGINALA:
She's Out of My League
REŽIJA:
Jim Field Smith
SCENARIJ:
Sean Anders, John Morris
GLAVNE ULOGE:
Jay Baruchel, Alice Eve, T.J. Miller, Mike Vogel, Nate Torrence, Lindsay Sloane, Krysten Ritter
ŽANR:
Komedija / Romansa
PRODUKCIJA:
DreamWorks SKG, Mosaic Media Group
DISTRIBUCIJA:
Paramount Pictures
TRAJANJE:
104 min
GODINA:
2009.
WEB:
She's Out of My League
IZDANJE:
dvd
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: JEDNOSTAVNO SAVRŠENA / She's Out of My League

Recenzija: JEDNOSTAVNO SAVRŠENA / She's Out of My League JEDNOSTAVNO SAVRŠENA
(She's Out of My League)

Kirk je sasvim prosječan lik, koji je od strane svojih prijatelja na skali do deset numeriran u najbolju ruku sa šesticom. Kada nenadano započne vezu sa Molly, djevojkom za koju je jednoglasna odluka da je na istoj toj skali riječ o desetki, Kirku brzo, potaknutom utjecajem istih tih prijatelja i svoje obitelji, sve teže padaju razlike između njih dvoje...

JEDNOSTAVNO SAVRŠENA / She's Out of My League

U malo kojem žanru danas ima mjesta za iznenađenja, a romantična komedija ima i dodatni hendikep što joj je osnovna baza gotovo bez iznimke prilično prosta, da ne kažem uvijek ista, te da joj razvoj postavljene situacije rijetko kad krene u smjeru koji ne vodi sretnom završetku.

Pa je shodno gorenavedenom najpametnije zanemariti to što će film biti krcat klišejima i jednosmjernom radnjom, čiji će tok neizbježno u trećem činu prekinuti nešto (što god to 'nešto' bilo) prije nego se sve skupa završi poljupcima, izjavama ljubavi, a valjda i kojom popratnom aktivnosti. Tako je i ovdje; šablona je bez greške postavljena i valja ju slijediti, uz eventualnih par usputnih tweakova, recimo manifestiranih sa par trenutaka à la "Američka pita", a kraj je vidljiv i prije ubacivanja filma u player. Ako ne i prije posezanja za DVD-om na polici videoteke.

Naravno, manje je bitno 'što', ono što filmu priskrbljuje bodove i ono radi čega funkcionira ili ne je ono 'kako'. U romantičnoj komediji to se prvenstveno može primijeniti na razinu simpatije koju emitira par kojim se film bavi, o njima poprilično ovisi hoće li na kraju priča biti percipirana kao ljigava ili uspjela. S tim konkretno Baruchel kao najača točka filma, iako nema bog zna s čim raditi, nema nikakvih problema, dižući opći dojam sa svojom, očito urođenom simpatičnošću. Čovjeku naprosto leže uloge pomalo letargičnih likova, ali dobričina, nesigurnih i često ne pretjerano sposobnih tipova koji usprkos svojim manjkavostima imaju nešto za pounuditi.

A ono što nam film između ostalog poručuje je i kako ne samo da je sustav brojčanog ocjenjivanja nesavršen, nego je počesto i besmislen, a negdje čak i glup. Isto vrijedi i za ocjenu filmu; dok je ovaj svoju svrhu u tih sat i pol ispunio, nakon čega sam mu zalijepio adekvatnu ocjenu, i to dosta visoku, opet je riječ o djelu koje će iz mog pamćenja odlepršati prije negoli bivši premijer iz srca bivših stranačkih kolega. A s druge strane ima nekih 'trojki' kojima ću se iz ovog ili onog razloga puno prije vratiti.

« povratak Luka Vukasović
Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5
© 2003 popcorn.hr