VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: JACUZZI EXPRESS (Hot Tub Time Machine)

Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5
HRVATSKI NASLOV:
JACUZZI EXPRESS
NASLOV ORIGINALA:
Hot Tub Time Machine
REŽIJA:
Steve Pink
SCENARIJ:
Josh Heald, Sean Anders, John Morris
GLAVNE ULOGE:
John Cusack, Clark Duke, Craig Robinson, Rob Coddry, Sebastian Stan, Crispin Glover, Lyndsy Fonseca, Lizzy Caplan, Chevy Chase, Collette Wolfe
ŽANR:
Komedija
PRODUKCIJA:
New Crime Productions
DISTRIBUCIJA:
20th Century Fox / Blitz
TRAJANJE:
101 min
GODINA:
2010.
IZDANJE:
dvd
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: JACUZZI EXPRESS / Hot Tub Time Machine

Recenzija: JACUZZI EXPRESS / Hot Tub Time Machine JACUZZI EXPRESS
(Hot Tub Time Machine)

Tri najbolja prijatelja zajedno sa nećakom jednog od njih za vikend odu na mjesto u kojem su se ludo provodili kao mladići. Tamo naiđu na pustoš, sve dok ih njihov jacuzzi ne odvede natrag u 1986. godinu, gdje im je prvotno plan ponoviti sve ono što su te večeri radili kako ne bi slučajno poremetili tijek zbivanja u sadašnjosti, dok nećak, koji svog oca ni ne zna, mora pripaziti da slučajno ne omete svoje možebitno začeće tokom raskalašenog vikenda.

JACUZZI EXPRESS / Hot Tub Time Machine

Pred nekoliko dana na tapetu se kod Popcornova recenzenta našla jedna iz ergele ovogodišnjih komedija (riječ je o "Date Night"), i iako su šanse za to bile prilično mizerne, nije me pomela, već je zaslužila da ju se gurne pod spomenuti tapet. Nakon desetak dana liječenja ožiljaka koje je spomenuti film napravio na mom umu izrazito netolerantnom na pizdarije poput onih tamo prezentiranih, na mjesto da osvjetla obraz kalendarskoj godini smjestila se ova pred vama.

Iako to svojom (ne)kvalitetom ni izdaleka ne zaslužuje, "Jacuzzi Express" u prvom redu valja usporediti sa klasikom "Povratak u budućnost". Ili da se nešto adekvatnije izrazim, dok ovaj film valja pljucati radi dosta toga, u prvom redu to zaslužuje radi svojevrsnog odnosa naspram dotičnog. Naime, tolika je količina elemenata prisutna u oba filma da u određenim trenucima autori ovdje prilično nonšalantno prevršavaju mjeru, prelazeći granicu finog (i zasluženog) homagea i praktički dižući stvari iz Zemeckisova filma prepakiravajući ga u svoj, namjerljivo lošiji proizvod.

Istina, nakon prilično katastrofalnih uvodnih deset do dvadeset minuta stvari idu malo pomalo nabolje, uspijevajući čak između pojave kakve ikone osamdesetih i pijanog povraćanja po nečijoj odjeći ubaciti nešto donekle zabavno, smiješno čak, ali na koncu prevagu rade oni dominantni elementi, a to bi bili oni iritantno plitke, glupave ili pak samo nemaštovite šale i pošalice. Simpatijama koje gajim prema Cusackovoj pojavi na ekranu i najboljoj volji da mi neka recentna komedija ovog tipa sjedne (a i ne samo recentna), palac dolje.

« povratak Luka Vukasović
Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5Ukupan dojam: 2.5 / 5
© 2003 popcorn.hr