VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: POČETAK (Inception)

Ukupan dojam: 5 / 5Ukupan dojam: 5 / 5Ukupan dojam: 5 / 5Ukupan dojam: 5 / 5Ukupan dojam: 5 / 5
HRVATSKI NASLOV:
POČETAK
NASLOV ORIGINALA:
Inception
REŽIJA:
Christopher Nolan
SCENARIJ:
Christopher Nolan
GLAVNE ULOGE:
Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Tom Hardy, Marion Cotillard, Ken Watanabe, Cillian Murphy, Dileep Rao, Michael Caine
ŽANR:
Akcijski / Znanstveno Fantastični (SF) / Triler
PRODUKCIJA:
Syncopy
DISTRIBUCIJA:
Warner Bros.
TRAJANJE:
148 min
GODINA:
2010.
WEB:
Inception
DODACI:
Disc 1:
• Extraction Mode
• Featurettes (1.78:1; 1080p/24): The Inception of Inception (0:03.23), The Japanese Castle: The Dream is Collapsing (0:03.32), Disintegration of the Paris Café (0:03.09), Constructing Paradoxical Architecture (0:02.30), The Freight Train (0:03.04), Ambush on the City Streets (0:02.54), The Tilting Bar (0:02.17), The Rotating Corridor (0:05.01), Simulating Zero-G (0:01.36), Limbo: The Design of Unconstructed Dream Space (0:03.44), The Fortress Explosion (0:02.07), The Music of Dreams (0:04.05), The Dream-Share (0:03.43)
• BD-Live

Disc 2 (Bonus Features only):
• Behind the Story: Dreams: Cinema of the Subconscious (1.78:1; 1080p/24; 0:44/29), Inception: The Cobol Job (1.78:1; 1080p/24; 0:14.33) — Animated motion comic acts as a prequel to the film.
• Project Somnacin: Confidential Files
• 5.1 Inception Soundtrack
• Extras: Conceptual Art Gallery (1080p); Promotional Art Archive (1080p); Trailers: Trailer 1 (Teaser), Trailer 2, Trailer 3; TV Spots: Characters (#39), Back to Reality (#45), Extractor (#50), Point Man (#51) ,Architect (#52), Simple Idea (#25), Change (#27), The Dream is Real (#28), The Beginning (#33), Real (#38), Bullet (#47), Wake Me Up (#49), Ten Hours (#57)
• BD-Live
• DVD
• Digital Copy
IZDANJE:
blu-rey
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: POČETAK / Inception

Recenzija: POČETAK / Inception POČETAK
(Inception)

Inception je stilski, misaoni i psihološki triler, u kojem se priča fokusira na tim intelektualnih lopova koji kradu informacije i ideje od ljudih tako što ulaze u njihove snove. Grupa koju predvodi Cobb se suočava sa najtežim i najopasnijim poslom do sad, moraju ući u snove milijardera Fischera (Cillian Murphy) i ovog puta ubaciti ideju u njegove misli. Iako gotovo svi to smatraju nemogućim, u želji da se vrati svojoj djeci Cobb je napravio dogovor sa japanskim klijentom Saitom (Ken Watanabe) - ako odradi ovaj posljednji posao uspješno Saito će mu vratiti i omogućiti život kakav je prije imao tj. povratak kući.

POČETAK / Inception

Filmski spektakl koji je podigao veliku prašinu već od prvih najava i privukao pažnju mnogih kritičara, a publiku nije ostavio ravnodušnom. Film sa oko 500 specijalnih efekata, imamo priliku vidjeti u vrhunskoj kvaliteti slike i zvuka.

Zadnji blockbuster od Christoper Nolana, Inception, koji je imao najveću pažnju za vrijeme filmske ljetne sezone 2010., dolazi u Blu-Ray izdanju. Ako ste uživali u Nolan-ovim filmovima kao što su The Dark Knight, Prestige i Memento, znate otprilike kakav film možete očekivati od ovog koji zadire u svijet snova. Iza svog nevjerojatnog izgleda, priča drži gledateljovu potpunu pažnju. Djeli se uglavnom na dva dijela, uvod i planiranje, te slijedi napeta akcija i obavljanje posla od strane Dom Cobb-a (L. DiCaprio) i njegovog tima.

Inception review možete pročitati ovdje.

Blu-Ray Inception izdanje je moćno i impresivno. 1080p/VC-1 kodiranje je s jakim bojama, dubokim crnim razinama i ima oštru sliku detalja. Ne postoji znak macroblockinga tijekom raznih eksplozija i drugih brzih akcijskih scena.

Zvuk je definitivno ključ za pravo iskustvo Inceptiona, Hans Zimmer je još jednom odradio i više nego odličan posao. 5.1 DTS HD Master Audio je fantastičan! Glazba, zvučni efekti i dijalog su jasni i čisti kao kristal. Zvuk je toliko jak, da je ovo pravi test za vaše zvučnike. Subwoofer će u nekim scenama tresti sve, često će te se hvatati za daljinski da stišate.

Od same uvodne scene pa do najveće akcijske se osjeti snaga i kvaliteta zvuka. Scena kad Cobb i Ariadne sjede u prvom njihovom zajedničkom snu stvarno izgleda WOW, sa svim efektima. Svaka scena zavidno izgleda na svoj poseban način.

Jednostavno sa ovakvim izdanjem slike i naglašavam zvuka su uspjeli da prebace pravo iskustvo kina u kućne domove.

Blu-Ray disk 1

Pored filma se nalazi jedan i jako zanimljiv dodatak. „Extraction Mode“ u kojem su 14 kratkih dokumentaraca koji imaju pogled na različite aspekte filmske produkcije. Gledatelj ima mogućnost da gleda film u „Extraction Mode“, što znači da se sam prebacuje iz filma i upali neki dokumentarac, kada dođe vrijeme za njega, ili pojedinačno svaki, ili kao samostalan 45-minutni dokumentarac. Segmenti su prilično zanimljivi i informativni s obzirom na kratko trajanje.

Blu-Ray disk 2

Dreams: Cinema of the Subconscious - Ovaj video ima zanimljiv pogled na stvarna istraživanje sna.

Inception: The Cobol Job - Animirani prequel za film pokazuje kako su Cobb, Arthur i Nash angažirani od tajanstvene tvrtke COBOL Engineering za krađu ideje od Saito-a.

Soundtrack Selections in 5.1- Deset pjesama sa soundtrack iz filma odabranih od Hans Zimmera, koje su također u 5.1 DTS HD Master Audio-u.

Conceptual and Promotional Art - Ovdje se nalazi dosta crteža, filmski postera i bannera.

Trailers and TV Spots – Tu je 13 televizijski spotova, 3 kino trailera.

I ima BD live mogućnost.

Ovo je jedno od izdanja koje morate imati u kolekciji, ako vam se svidio Inception ili pogotovo ako volite filmove od Nolana. WB se doista potrudio oko Blu-Ray izdanja.

Što se tiče specijalnog izdanja „Inception Limited Edition“ je i više nego pohvalno. Dolazi u metalnoj kutiji koja sliči na kofer u kojem se prenosi uređaj za kontrolu sna. Kvalitetna i čvrsta metalna kutija sadrži Inception koji ima hologramski omot na kojem se nalaze junaci iz filma, ako malo nagnemo omot grad se iza njih savije i ispiše se „THE DREAM IS REAL.“, što stvarno dobro izgleda. U kutiji pored mjesta gdje se nalazi zvrk je ugraviran broj „528 491“ što je broj koji oni izvuku iz sefa na kraju filma, također se nalazi i zanimljiva knjigica sa upustvima kako uređaj za snove funkcionira, te neke slike u visokoj kvaliteti. Od svega bih izdvojio zvrk koji dobro napravljen i ima veću masu. Na njemu je ugraviran natpis „INCEPTION“ sa donje strane, kad ga zavrtite pravilno se vrti (još mu niti jednom nisam dopustio da padne :P ). Ovo izdanje sadrži digitalnu kopiju, što znači da možete snimiti Inception na svoje omiljene uređaje, i ima DVD izdanje.

Po mogućnosti svakako ga vrijedi imati, two thumbs up!

« povratak Danijel Ćorić
Ukupan dojam: 5 / 5Ukupan dojam: 5 / 5Ukupan dojam: 5 / 5Ukupan dojam: 5 / 5Ukupan dojam: 5 / 5
© 2003 popcorn.hr