VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: PIRANHA 3D (Piranha)

Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5
HRVATSKI NASLOV:
PIRANHA 3D
NASLOV ORIGINALA:
Piranha
REŽIJA:
Alexandre Aja
SCENARIJ:
Pete Goldfinger, Josh Stolberg
GLAVNE ULOGE:
Jerry O'Connell, Richard Dreyfuss, Christopher Lloyd, Elisabeth Shue, Adam Scott, Kelly Brook, Ving Rhames
ŽANR:
Komedija / Horor
PRODUKCIJA:
The Weinstein Company
DISTRIBUCIJA:
Dimension Films
TRAJANJE:
90 min
GODINA:
2010.
WEB:
Piranha
IZDANJE:
blu-rey
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: PIRANHA 3D / Piranha

Recenzija: PIRANHA 3D / Piranha PIRANHA 3D
(Piranha)

Posljedicom zemljotresa uruši se dio dna jezera i tako bude otvoren ulaz mračne špilje koja je bila zatvorena tisućljećima. Špilja je bila utočište posebne vrste pirane, za koju se smatralo da je izumrla prije 2 mil. godina i koja je sad opet na slobodi.

PIRANHA 3D / Piranha

Film kreće sa dobrim uvodom u događaj, a pri tom brzo upoznajemo likove. Radnja prati mladog Jake Forester-a koji ne želi opet provesti najbolje dane proljeća radeći i čuvajući brata i sestru, dok njegovi vršnjaci se provode uz alkohol i zgodne djevojke, na partyu koji se održava na jezeru Victoria. Spletom okolnosti mu se ukaže prilika da radi kao navigator na brodu za Derrick Jones-a. Derrick Jones je porno redatelj koji trenutno snima njegov najnoviji rad na jezeru sa izazovnim djevojkama. Prihvatajući posao, Jake smisli plan kako se izvući iz kuće, a da mu majka koja je ujedno i glavni šerif ne skuži da je na bradu. Igrom slučaja i njegova simpatija Kelly bude na tom brodu. Ali nitko od njih i ne sluti da su u jezero puštene pirane sa velikim oštrim zubima i da vrlo lako mogu postati hrana za ribe.

Priča u cjelini je prosječna i obična koja nema nekih posebnih elemenata u sebi. Ali dovoljno dobra da prati svu zabavu koju film nudi. Pohvalni dio filma je 3D koji sasvim dobro izgleda i čini film puno boljim i zabavnijim. Film ima dosta dobrih 3D scena i fora koje će vas sigurno nasmijati. Isto tako ima i par bolesnih scena, što ne znači da nisu smiješne (na bolestan način). Moram izdvojiti scenu snimanja „sirena“, koja u 3D-u predobro izgleda. Pored 3D-a vizualno film jako dobro izgleda, podvodne scene su čiste i vidljive. Čitao sam da su kod kino verzije u 3D-u premračne. Dok na ovom bluray 3D izdanju sve fino izgleda, a i da su malo tamnije ne bi škodilo.

Film je krajnje brutalan i krvav, možete očekivati sve i svašta. Scena masakra je dobro odrađena. Spoj horora i komedije je dosta dobro izveden i samim tim je postignuta visoka zabava.

Što se tiče glume, solidno je odrađena, ovakav film i ne traži više. Kvaliteta zvuka i zvučnih efekata u filmu je super postignuta, sve je na svom mjestu. Zvuk u filmu uspjeva dočarati vruće dane i vrući party s puno djevojaka u kupaćim kostimima. Soundtrack je dobar i nabrijava film.

Ako ste kojim slučajem propustili ovaj film u kinu u 3Du, a željni zabave, jer film je čisto i samo zabavan, pogledajte ovo bluray 3D izdanje. Piranha 3D bez 3Da bi sigurno imala 1-1.5 kokicu manje.

« povratak Danijel Ćorić
Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5
© 2003 popcorn.hr