VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: ODJEL ZA PRILAGODBU / The Adjustment Bureau

HRVATSKI NASLOV:
ODJEL ZA PRILAGODBU
NASLOV ORIGINALA:
The Adjustment Bureau
ŽANR:
Znanstveno Fantastični (SF) / Triler / Romansa
GLAVNE ULOGE:
Matt Damon, Emily Blunt, Terence Stamp, Daniel Dae Kim, John Slattery, Anthony Mackie, Shohreh Aghdashloo, Michael Kelly
CREW:
Redatelj: George Nolfi
Scenarist: George Nolfi (prema priči Philipa K. Dicka "Adjustment Team")
Producenti: Bill Carraro, Michael Hackett, Chris Moore, George Nolfi
Fotografija: John Toll
Glazba: Thomas Newman
DATUM IZLASKA:
3.3.2011 (HR), 4.3.2011. (SAD)
TRAILER:
The Adjustment Bureau
WEB:
The Adjustment Bureau
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu najavu

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Najava: ODJEL ZA PRILAGODBU / The Adjustment Bureau

Najava: ODJEL ZA PRILAGODBU / The Adjustment Bureau ODJEL ZA PRILAGODBU
(The Adjustment Bureau) Release date: 3.3.2011 (HR), 4.3.2011. (SAD)

Na samom pragu ulaska u američki kongres mladi, ambiciozni i karizmatični političar David Norris upozna balerinu Elise te se u nju zaljubljuje. No, brzo mu postaje jasno kako misteriozna ekipa radi na tome da ih razdvoji, a ispostavi se da se radi o agentima same sudbine, koji će učiniti sve što je u njihovoj moći da ostvare svoj cilj.

ODJEL ZA PRILAGODBU / The Adjustment Bureau

Redateljski debi Georgea Nolfija (potpisao "Ocean's Twelve", supotpisao "The Bourne Ultimatum") je znanstvenofantastični triler sa Matt Damonom i Emily Blunt u glavnim ulogama, temeljen na kratkoj priči Philipa K. Dicka.

Itekako potentna Dickova bibliografija - 44 romana, oko 120 kratkih priča - svoj je put na veliko platno počela u godini autorove smrti, 1982. i to na najbolji mogući način, Scottovim "Blade Runnerom", danas klasikom žanra. Od tada pa do danas Dickovim su se materijalom bavili autori najrazličitijih pedigrea, od Spielberga i Linklatera, preko Wooa i Verhoevena, pa do Fledera i Tamahorija, a različiti su bili i rezultati, od zadnjeg smeća pa do prilične izvrsnosti.

Najnoviji u nizu je "The Adjustment Bureau", napravljen prema kratkoj priči "Adjustment Team", kojeg kao redatelj, scenarist i producent potpisuje George Nolfi. Uz spomenute Damona i Blunt u filmu glume još i Terence Stamp, Anthony Mackie, Shohreh Aghdashloo i John Slattery. Na filmu rade i dvostruki oscarovac, snimatelj John Toll ("Braveheart", "Legends of the Fall") te deset puta za istu nagradu nominiran skladatelj Thomas Newman ("Shawshank Redemption", "American Beauty", "Finding Nemo"...). Dickova kćer, Isa Dick Hackett je izvršni producent filma, preko svoje kompanije Electric Shepherd.

Film je u potpunosti sniman u New Yorku, budžet mu iznosi između 60 i 65 milijuna dolara, a iako je u američka kina trebao još u rujnu prošle godine, odgođen je za početak ožujka ove godine - najvjerojatnije radi financijskog podbačaja Damonovog i Greengrassovog "Green Zone " koji su prošle godine izbacili pod kapom istog studija - pa će u domaćim kinima zaigrati od 3., a u američkim od 4. u spomenutom mjesecu.

« povratak Luka Vukasović
© 2003 popcorn.hr