VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: PIRATI S KARIBA (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl)

Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5
HRVATSKI NASLOV:
PIRATI S KARIBA
NASLOV ORIGINALA:
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
REŽIJA:
Gore Verbinski
SCENARIJ:
Ted Elliot, Terry Rossio
GLAVNE ULOGE:
Johnny Depp (Jack Sparrow); Geofrey Rush (Barbossa); Orlando Bloom (Will Turner); Keira Knightley (Elizabeth Swann); Jack Davenport (Norrington); Jonathan Pryce (Guverner Weatherby Swann); Lee Arenberg (Pintel); Mackenzie Crook (Ragetti); Damian
O'Hare (Poručnik Gillette)
ŽANR:
Komedija / Akcijski / Avanturistički
PRODUKCIJA:
Walt Disney / SAD
DISTRIBUCIJA:
Continental film
TRAJANJE:
143 min
GODINA:
2003.
WEB:
Pirates of the Caribbean: The Curse...
AUDIO JEZICI:
Engelski 5.1, talijanski 5.1
PODNASLOVI:
Hrvatski, Slovenski, engleski, talijanski, turski
DODACI:

Disk 1: Audio komentari redatelja Gorea Verbinskog i glumca Johnnya Deppa, glumaca Keire Knihtley iJacka Davenporta, Audio komentar producenta Jerrya Bruckheimera,scenarista Stuarta Beattieja, Teda Elliotta, Terryia Rossia i Jaya Wolperta
Disk 2: «Ep na moru» dokumentarni film o stvaranju «Pirata sa Kariba», Pogled na filmski set - jedinstven pogled na kreativni proces stvaranja filma, Dnevnici: Dnevnik producenta, Dnevnik Pirata, Dnevnik broda, «Ispod palube» interaktivna povijest pirata, 19 izbačenih scena, 10 galerija fotografija, Pirati u parku svijet boja Walta Disneya, Mrtvaci ne pričaju…

IZDANJE:
dvd
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: PIRATI S KARIBA / Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Recenzija: PIRATI S KARIBA / Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl PIRATI S KARIBA
(Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl)

Film poput onih u kakvima su uživali naši stari...

Nestašan ali šarmantan piratski život kapetana Jacka Sparrowa (Johnny Depp) prekida se kad njegov suparnik, zli kapetan Barbossa (Geoffrey Rush) ukrade njegov brod, "Crni Biser" te napadne grad Port Royal,otimajući guvernerovu prekrasnu kćerku Elizabeth (Keira Knightley). U galantnom nastojanju da oslobodi djevojku i vrati "Crni biser" Elizabethin prijatelj iz djetinjstva Will Turner (Orlando Bloom) udružit će snage s Jackom. Ono što Will ne zna jest postojanje tajanstvenog prokletstva koje je Barbossu i njegovu posadu osudilo na vječnu patnju i lutanje na pol puta između života i smrti.

PIRATI S KARIBA / Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Od producenta Jerrya Bruckheimera («Armagedon», «Pearl Harbor») i redatelja Gorea Verbinskog («Mexican», «Krug») stižu nam "Pirati sa Kariba", uzbudljiva i duhovita pomorska pustolovina.

pirati sa kariba slika 5
pirati sa kariba slika 2

O "Piratima sa Kariba" sad se manje više sve već zna, i svatko koga priupitate za mišljenje reći će vam da je formula po kojoj je ova urnebesno zabavna mješavina akcije i avanture, ma koliko u svojoj osnovi bila jednostavna nikako nije mogla razočarati i promašiti metu.

Kada bi pak za mišljenje mogli priupitati njihovog redatelja (Verbinskog) ili producenta (Bruckheimera) oni bi vam vjerojatno rekli nešto posve drugo, primjerice kako je čitav poduhvat u stvari bio visoko rizičan i vrlo opasan (produkcija je bila teška 130 milijuna američkih dolara!).

No nas, krajnje korisnike, fanatike filma i gutače pokretnih sličica, te sitnice zaista nebi trebale zamarati. Ono što je nama jedino važno jest činjenica da smo napokon, nakon dugo, duuugo vremena dobili jedan pravi pravcati, raskošni, kostimirani, pustolovni spektakl. Avanturu veću od života koja ne samo što izgleda dobro i što je nakrcana akcijom od koje zastaje dah već je i duhovito i pametno napisana pa je čovjek u nedoumici u čemu da uživa više: prekrasnom vizualnom stilu ili u prštećim i beskrajno zabavnim dijalozima.

Štoviše scenaristi filma, što se odazivlju na imena Ted Elliot i Terry Rossio, dvojac je koji je ponovno uspio dokazati svu svoju genijalnost, čije smo iskre već jednom imali prilike vidjeti u urnebesnom "Shreku", i kojem bez pretjerivanja treba skinuti kapu i nakloniti se do poda jer su (uz spomenute Verbinskog i Bruckheimera naravno) uspjeli u nečemu što smo već poodavno smatrali nemogućim... napraviti film nalik na one blješteće spektakle kakve je danas uspavani i gotovo posve iskvareni Hollywood znao raditi nekad davno, kada su u kina išli naši stari.

Dakle da zaključimo: "Pirati sa Kariba" su prava, pravcata filmska pustolovina, vizualno ispeglana do blještavila, akcijom nabijena do pucanja, prepuna zaista duhovitih dijaloga koji sa svih strana mitraljiraju po vašim ušesima i u svojoj osnovi posve bedasta zabava u kojoj će te, da prostite na izričaju, uživati do jaja...i to nekoliko puta.


P.S.
I o daaa... ako ste do sada uopće i sumnjali Johnny Depp je zakon!

pirati sa kariba slika 1
pirati sa kariba slika 3
pirati sa kariba slika 4
pirati sa kariba slika 6
pirati sa kariba slika 7
pirati sa kariba slika 8
« povratak dahh
Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5
© 2003 popcorn.hr