VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: NOĆ VJEŠTICA: USKRSNUĆE  (Halloween: Resurrection)

Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5
HRVATSKI NASLOV:
NOĆ VJEŠTICA: USKRSNUĆE
NASLOV ORIGINALA:
Halloween: Resurrection
REŽIJA:
Rick Rosenthall
SCENARIJ:
Debra Hill
GLAVNE ULOGE:
Jamie Lee Curtis, Busta Rhymes, Tyra Banks, Bianca Kajlich, Luke Kirby
ŽANR:
Horor
PRODUKCIJA:
Dimension Films
DISTRIBUCIJA:
UCD
TRAJANJE:
94 min
GODINA:
2002
WEB:
Halloween: Resurrection
IZDANJE:
kino
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: NOĆ VJEŠTICA: USKRSNUĆE  / Halloween: Resurrection

Recenzija: NOĆ VJEŠTICA: USKRSNUĆE  / Halloween: Resurrection NOĆ VJEŠTICA: USKRSNUĆE
(Halloween: Resurrection)

Kraj jednog serijala
Haddonfield, Illinois... Freddie Harris (Busta Rhymes) vlasnik tvrtke Dangertainment.com upošljava šest studenata voljnih sudjelovati u potencijalno opasnoj avanturi, naime predstojeću Noć vještica njih šestoro treba provesti zatvoreno u rodnoj kući dijaboličnog i ludog masovnog ubojice Michaela Myersa.
NOĆ VJEŠTICA: USKRSNUĆE  / Halloween: Resurrection

Live prijenos ovog uvrnutog reality showa uživo se prenosi putem interneta, a jedina veza njegovih sudionika sa vanjskim svijetom odvija se putem elektronske pošte. Većina sudionika prijavljuje se na natjecanje potaknuta slavom i potencijalnom zaradom, no Sara Moyer (Bianca Kajlich), sramežljiva i prostodušna djevojka slabih živaca uvučena je u igru popustivši pod nagovaranjima njenih dvoje prijatelja, Jen i Rudy... Spušta se noć i Michael Myers po tko zna koji put započinje svoj krvavi pir. Igrom slučaja jedina koja ga u tome može spriječiti jest upravo Sara.
slika
slika_2
"Noć vještica: uskrsnuće" klasični je slasher horor, bedastog zapleta i sa standardnim brojem krvavih scena... Ukoliko dakle niste tinejdžer jedina preporuka za gledanje ovog filma jest uvodna cameo uloga Jamie Lee Curtis... "Noć vještica: Uskrsnuće" najnovije je, osmo po redu filmsko uprizorenje Michaela Myersa, manijakalnog ubojice pod maskom. Myers, uz Freddy Krugera iz serijala "Strava u ulici Brijestova" i Jasona Voorheesa, ubojice sa hokejaškom maskom iz serijala "Petak 13." bez sumnje je najobožavaniji lik slasher-horora koji smo ikada imali priliku gledati na filmskom platnu.

Na žalost sa ovim nastavkom po svoj prilici zauvijek umire jedan kultni niz... Naime, nakon što je produciravši treći nastavak serijala, otac "Noći vještica" redatelj John Carpenter zauvijek digao ruke od osmišljavanja daljnjih Myersovih krvavih avantura, a jedan od zaštitnih znakova sage o "mutavom ubojici", Donald Pleasance, koji je glumio detektiva Loomisa, umro neposredno prije premijere petog nastavka posljednja ikona "Halloweena" (osim samog Myersa naravno) Jamie Lee Curtis nakon što je pristala nastupiti u jubilarnoj sedmoj epizodi koja je u čast dvadesete obljetnice snimanja originalnog filma nosila naslov "Halloween: H20" ovaj put nastupa u petnaestak minuta dugačkoj cameo ulozi na samom početku filma, navodno samo zato što je ugovor za ulogu u "H20" na to obvezivao, kojom se zauvijek se oprostila od serijala...

Spomenuta uvodna sekvenca sa Jamie Lee ujedno je i najatmosferičniji, suspensom i stravom najispunjeniji dio filma nakon kojega kola po već ustaljenom voznom redu neumoljivo kreću nizbrdo i obećavajući početak vrlo se brzo rasplinjuje u još jedan krvlju dobrano natopljeni a zapletom posve bedasti slasher-horor, ni bolji ni gori od ostalih predstavnika ovog žanra strave čiji su najčešći konzumenti tinjedžeri.

Film, izuzev spomenute Jamei Lee Curtis, odlikuje posve anonimna glumačka postava, a ime velike rap zvijezde Busta Rhymesa očigledno je namjenjeno privlačenju što većeg broja njegovih fanova u kina jer se ovaj "ulični pjesnik" blago rečeno ne snalazi baš najbolje kad je gluma u pitanju.

Sve u svemu "Noć vještica: uskrsnuće" naslov je koji nijedan pravi poklonik serijala neće propustiti no jednako je tako vjerojatno da će upravo ovaj film većina od njih doživjeti kao njegov konačni kraj...
slika_4
« povratak dahh
Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5
© 2003 popcorn.hr