VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: ŽENA-MAČKA (Catwoman)

Ukupan dojam: 1 / 5Ukupan dojam: 1 / 5Ukupan dojam: 1 / 5Ukupan dojam: 1 / 5Ukupan dojam: 1 / 5
HRVATSKI NASLOV:
ŽENA-MAČKA
NASLOV ORIGINALA:
Catwoman
REŽIJA:
Pitof
SCENARIJ:
John D. Brancato, Michael Ferris, John Rogers
GLAVNE ULOGE:
Halle Berry, Benjamin Bratt, Sharon Stone, Lambert Wilson, Frances Conroy, Alex Borstein, Michael Massee, Byron Mann, Kim Smith, Christopher Heyerdahl, Peter Wingfield, Berend McKenzie
ŽANR:
Akcijski / Fantastični
PRODUKCIJA:
Warner Bros.
TRAJANJE:
104 min
GODINA:
2004.
WEB:
Catwoman
IZDANJE:
kino
KOMENTARI:

Re: ŽENA-MAČKA / Catwoman
Ma koliko se ja trudio, ne mogu se sjetiti kad sam posljednji put gledao ovako los film. Steta sto u ocjenjivanju nema prazne casice za kokice. 1 je previše za ovo.
Komentar: Gand 11.03.2005.

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: ŽENA-MAČKA / Catwoman

Recenzija: ŽENA-MAČKA / Catwoman ŽENA-MAČKA
(Catwoman)

Žena kokoš, a ne mačka...
Patience Philips stidljiva je i povučena umjetnica koja radi za veliku kozmetičku tvrtku Hedare Beauty koja j pred izbacivanje na tržište svojeg revolucionarnog preparata protiv starenja. Kada Patience posve slučajno otkrije mračnui kompanijinu tajnu od zaposlencie gotovo preko noći postaje metom. Čudnog igrom sudbine stidljiva se dizajnerica pretvara u Ženu Mačku, obdarenu brzinom, snagom i pojačanim osjetilima....
ŽENA-MAČKA / Catwoman

Ne kužim jedino što je prelijepoj Berry sve ovo trebalo, ima bit' da je u pitanju bila grdna lova jer kako inače drukčije objasniti totalnu glupost u kojoj je maskirala tjeme i razgolitila pupak...

catwoman 1

Trebao je to biti još jedan uspješan prijenos stripa na filma, trebao je to biti još jedan ljetni hit (u SAD), trebao je to biti još jedan dokaz Pitofova izvanrednog osjećaja za vizualizaciju, trebala je to biti još jedna uspješna recka za Halle Barry a na koncu smo dobili jedno veliko i šareno ništa.

Sve je naime u ovom filmu toliko loše, od priče do specijalnih efekata, od obleke do glume da neznam odakle bih počeo i gdje da završim.

Od Pitofa kao redatelja i nisam bog zna očekivao no pogledavši njegova "Vidocq-a" stekao sam dojam kako će se ovaj čovjek snaći barem na području specijalnih efekata no eto prevarih se. FX-i su u ovom filmu nalik na lošu video igru, pokreti Žene-mačke sve su samo ne glatki i uvjerljivi pa sve skupa nalikuje na crtani film o Ženi-Kokoši a ne na hollywoodsku "A" podukciju. Obleka Halle Barry priča je za sebe, OK krpice su seksi pokrivaju malo i pokazuju puno no da sam ja nekakva tamo superherojka koja skriva svoj identitet i naganje badguyse po visokim zgradama neznam baš da li bi za prvo izabrao kožnatu jarmulku a za drugo štikle od dvajst' centi. Outfit superheroja u mom booku mora biti:

a) okuugodan za gledatelje i zastrašujuć za zlikovce,
b) uspješno prikrivati identitet heroja ukoliko se već ima potrebe za time,
c) funkcionalan u svim prilikama bilo da se radi o fajtu na vrhu sedamdesetorokatnice i naganjanju po ulicama ispod nje ili o izazivanju uzdaha u pripadnika suprotnog spola.


Shodno ovim kratkim vodiljama Berry se sa svojim krpicama može sakriti pod krevet u usporedbi sa sjajno ulaštenom crnom kožom ručno izrađenog i širokim šavom šivanim kostimom Michelle "Now that's the real Catwoman" Pfeiffer iz Burtonova drugog "Batmana".

Konačni dojam upotpunjuje priča koja djeluje kao musaka sastavljena scenarističkih otpadaka svakog filma o superherojima snimljenog u posljednjih nekoliko godina na kojoj je radilo dvanaest prištavaca koji nikada u životu nisu osjetili ništa žemsko pod (a bogami na nad) sobom.

Ma mogao bih ovako drviti dva sata, poanta će ostati ista: "Catwoman" je toliko loš film da ga jednostavno morate pogledati.

Meow!

catwoman 2
catwoman 3
« povratak dahh
Ukupan dojam: 1 / 5Ukupan dojam: 1 / 5Ukupan dojam: 1 / 5Ukupan dojam: 1 / 5Ukupan dojam: 1 / 5
© 2003 popcorn.hr