VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: HITCH - LIJEK ZA MODERNOG MUŠKARCA (Hitch)

Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5
HRVATSKI NASLOV:
HITCH - LIJEK ZA MODERNOG MUŠKARCA
NASLOV ORIGINALA:
Hitch
REŽIJA:
Andy Tennant
SCENARIJ:
Kevin Bisch
GLAVNE ULOGE:
Will Smith, Eva Mendes, Kevin James, Amber Valletta, Adam Arkin
ŽANR:
Komedija / Romansa
PRODUKCIJA:
Overbrook Entertainment
DISTRIBUCIJA:
Columbia Pictures
TRAJANJE:
118 min
GODINA:
2005.
WEB:
Hitch
IZDANJE:
vhs
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: HITCH - LIJEK ZA MODERNOG MUŠKARCA / Hitch

Recenzija: HITCH - LIJEK ZA MODERNOG MUŠKARCA / Hitch HITCH - LIJEK ZA MODERNOG MUŠKARCA
(Hitch)

Alex Hitchens, poznatiji kao Hitch, ima nesvakidašnje zanimanje. Naime, on je tzv. "doktor za sastanke". Njegove usluge tražene su među muškarcima koji iz ovog ili onog razloga imaju problema u kontaktu sa suprotnim spolom. Hitch poznaje ženske izlike, navike te ono najvažnije, principe kojima se dolazi do ženskog srca.

HITCH - LIJEK ZA MODERNOG MUŠKARCA / Hitch

Pravi izazov za Hitcha postane slučaj nespretnog Alberta, koji cilja prilično visoko – njegov potencijalni ulov je ni manje ni više nego Allegra Cole, lokalna milijunašica i jedna od najpoželjnijih žena u gradu. Istovremeno, Hitch se upušta u vezu sa Sarom, kolumnisticom trač rubrike koju s poslovne strane prilično zanima Albertova veza sa Allegrom.

Glavna vrlina je svakako to što film, za razliku od njegovog sporednog junaka Alberta, ne puca visoko. Nije snimljen da bi potaknuo neka važna pitanja ni da bi ponudio nekakve glumačke vrhunce njegovih protagonista. Riječ je o dobroj staroj romantičnoj komediji sa raspoloženim Willom Smithom, koji ovaj put nije progutao film svojom pojavom, i simpatično-smotanim Kevinom 'kraljem Queensa' Jamesom. Kombinacijom šarma i uglađenosti prvog te trapavosti ovog drugog autori su pronašli iznenađujuće dobar balans koji drži vodu dobar dio filma. Bolje rečeno do trenutka kada se počnu nazirati mane ovakvog tipa filma (neizbježne pojave poput svađe parova na kraju drugog čina, happy enda) čemu Bisch kao početnik ipak nije dorastao. Ipak, vjerujem kako mu to nije bila niti namjera, pa ću tome elegantno progledati kroz prste.

Tražite li film koji možete pogledati bez da se morate pretjerano fokusirati na radnju i detalje, a da ujedno želite biti u toku sa trenutnim sadržajem polica u lokalnoj videoteci, ne trebate tražiti dalje. Hitch je u gradu i ako radi ničeg drugog, pogledajte ga radi ležernosti kojom itekako obiluje.

« povratak Luka Vukasović
Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5
© 2003 popcorn.hr