VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: JACKASS 2 (Jackass Number Two)

Bez ocjene
HRVATSKI NASLOV:
JACKASS 2
NASLOV ORIGINALA:
Jackass Number Two
REŽIJA:
Jeff Tremaine
SCENARIJ:
Jeff Tremaine, Spike Jonze, Johnny Knoxville, Preston Lacy
GLAVNE ULOGE:
Johnny Knoxville, Bam Margera, Chris Pontius, Steve-O, Ryan Dunn, Dave England, Wee Man, Ehren McGhehey, Preston Lacy
ŽANR:
Komedija
PRODUKCIJA:
MTV Films/Dickhouse
DISTRIBUCIJA:
Paramount
TRAJANJE:
95 min
GODINA:
2006.
WEB:
Jackass Number Two
IZDANJE:
dvd
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: JACKASS 2 / Jackass Number Two

Recenzija: JACKASS 2 / Jackass Number Two JACKASS 2
(Jackass Number Two)

Četiri godine nakon dugometražnog prvijenca, Johnny Knoxville i njegova ekipa luđaka dolaze u novom izdanju 'ne pokušavajte ovo kod kuće' vratolomija i budalaština, kaskaderskih pokušaja i izostanka zdravog razuma.

JACKASS 2 / Jackass Number Two

Proizašli iz glava gore spomenutog Johnnyja Knoxvillea, skate i BMX entuzijasta Jeffa Tremainea te redatelja Spikea Jonzea ("Adaptation", "Being John Malkovich"), ekipa "Jackassa" je dom za svoje vratolomije pronašla prije sedam godina na MTV-u. 2002. godine svjetlo dana je ugledao i njihov prvi film (točnije, hrpa novih skečeva skupljenih u kakvu-takvu cjelinu), da bi prošle godine na tržište stigao i "Number Two". Kao što to obično biva kada su u pitanju nastavci, i ovdje je ono čime se film bavi potencirano u odnosu na dosad viđeno.

Za razliku od prethodnika, koji je bio koliko toliko pitom - ako ništa drugo onda barem u odnosu na ovo ovdje - u "Jackassu 2" osnovna je stvar izraz nevjerice na vašem licu te čuđenje nad onim što se na ekranu upravo odigrava, a tek onda zabava. Kako drugačije gledati na epizode u kojima ljudi jedu osušeni konjski drek, žigošu jedan drugoga ili služe kao mamac za morske pse, i to nakon što su probili udicom rupu na vlastitom obrazu? Prvo šok, a za ostalo ako ostane mjesta.

Tu i tamo se možda i nazire nešto što bi se moglo nazvati zabavnim, iako je i u tim slučajevima prvo i osnovno ludost protagonista, kako u mašti tako i u realizaciji. Takav je primjerice završni skeč, u kojem zvijezda postaje žrtvom vlastite ekipe, ali je poradi određenih razloga i jedan s takvom, nešto normalnijom bazom prvenstveno ljigav, a onda eventualno smiješan.

Koliko će vam se svidjeti "Jackass 2" ne ovisi ni o vašem želucu ni o stupnju tolerancije na idiote i njihove ludorije koji posjedujete. Sve što je u igri je koliko se možete uživjeti u ovakav tip komedije. Dok je prvi uglavnom bio zabavan, i tek se tu i tamo svodio na tjelesne izlučevine, kod ovoga je situacija obrnuta. Prvenstveno ogavan, a tek onda zabavan. I to djelomično. No ponavljam, ukoliko se možete uživjeti...

« povratak Luka Vukasović
Bez ocjene
© 2003 popcorn.hr