VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: KOMIČARI (Funny People)

Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5
HRVATSKI NASLOV:
KOMIČARI
NASLOV ORIGINALA:
Funny People
REŽIJA:
Judd Apatow
SCENARIJ:
Judd Apatow
GLAVNE ULOGE:
Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann, Eric Bana, Jonah Hill, Jason Schwartzman, Aubrey Plaza
ŽANR:
Komedija / Drama
PRODUKCIJA:
Apatow Productions/Madison 23
DISTRIBUCIJA:
Universal Pictures
TRAJANJE:
146 min
GODINA:
2009.
WEB:
Funny People
IZDANJE:
dvd
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: KOMIČARI / Funny People

Recenzija: KOMIČARI / Funny People KOMIČARI
(Funny People)

Nakon što mu dijagnosticiraju bolest kod koje su izgledi za ozdravljenje jako mali, popularni komičar i glumac George Simmons shvaća da je u životu propustio mnogo toga. Nema ni jednog pravog prijatelja, ljubav njegova života živi sa suprugom i djecom, otuđen je od obitelji i život mu se svodi na prilično usamljen život u velikoj kući i seks sa brojnim obožavateljicama. Potaknut novonastalim stanjem George se vraća stand-up komediji, a kao osobnog asistenta uzima Iru Wrighta, mladog komičara u usponu...

KOMIČARI / Funny People

U posljednjih pet godina Judd Apatow slovi za kralja komedije u Hollywoodu. Zajedno sa ekipom koju okuplja i s kojom često surađuje realizirao je u spomenutom periodu desetak naslova u kojima je bio uključen kao redatelj, scenarist ili producent, a od kojih je posljednji, usprkos naslovu više drama negoli komedija, "Funny People".

Odluka da se odmakne od dosad uspješnog obrasca rezultirala je podbačajem na box officeu, ali i nešto slabijim filmom gledano i sa kvalitativne strane. Da li se pritom Apatow nije želio sprdati sa smrću u istoj mjeri kao i sa dugogodišnjom nejebicom i neželjenom trudnoćom - nešto s čime legendarni američki stand-up komičar George Carlin nije imao problema - ili se odlučio uozbiljiti iz nekog drugog razloga, potpuno je svejedno.

U prvoj polovici film je dosta dobar, sa solidnim Sandlerom (u okviru onoga što smo navikli vidjeti od njega, dakako) i nešto intimnijom pričom od standardnih 'ajmo se seksat prije mature', time i zanimljivijom i toplijom. Međutim, posljednjih sat vremena film strahovito pada, gubi se ritam i dolazi do osjećaja kao da gledamo neki drugi film, koji baš i ne želimo gledati u onoj mjeri kao ono što je prethodilo i koji je neprirodno nalijepljen kao pretjerano dugi završetak na nešto što krenulo kao prilično dobar film.

Pa su se tako na kraju međusobno pojele komedija i drama, samo smetajući jedna drugoj da se film pošteno privede kraju i pretvarajući ga u nakupinu trkeljanja plitkih i isluženih fraza o prijateljstvu i žrtvi te principa 'učini pravu stvar'. A šteta jer se dobrim povezivanjem konaca nakon kojih stotinjak minuta moglo sve skupa puno uspješnije privesti kraju. I, zar je i bilo sumnje, debelo je predugačak.

P.S. Nakrcan ekipom iz šoubiznisa, na trenutke izgleda ne kao kakva posveta profesiji iz koje potječe sam autor (pa i Sandler i Rogen), već kao poligon da se dotični u što većem broju prošetaju kad ih se već tematika dotiče, ne mareći pritom ima li to gomilanje faca ikakvog smisla i služi li ičemu osim samom sebi.

« povratak Luka Vukasović
Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5
© 2003 popcorn.hr