VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: Pirati s Kariba - soundtrack

Ukupan dojam: 4.5 / 5Ukupan dojam: 4.5 / 5Ukupan dojam: 4.5 / 5Ukupan dojam: 4.5 / 5Ukupan dojam: 4.5 / 5
NASLOV:
Pirati s Kariba - soundtrack
TRACK LISTING:

1. Fog Bound
2. Medallion Calls, The
3. Black Pearl, The
4. Will And Elizabeth
5. Swords Crossed
6. Walk The Plank
7. Barbosa Is Hungry
8. Blood Ritual
9. Moonlight Serenade
10. To The Pirates' Cave
11. Skull And Crossbones
12. Bootstrap's Bootstraps
13. Underwater March
14. One Last Shot
15. He's A Pirate

KOMENTARI:

Re: Pirati s Kariba - soundtrack
Evo poslušao sam soundtrack i mogu reći da se u potpunosti slažem. Pogotovo sa zadnjim odlomkom. Odličan soundtrack.
Komentar: Delboy 08.05.2006.

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Sound of Vision: Pirati s Kariba - soundtrack

Sound of Vision: Pirati s Kariba - soundtrack Pirati s Kariba - soundtrack
(23.04.2006.)

Glazba iz filma "Pirates of the Caribbean" (2003.)

Priča o gusaru Jacku Sparrowu sa karizmatičnim Johnnyem Deppom u glavnoj ulozi oduševila je i mlado i staro te uvijek zahtjevne kritičare. Baš kao što iza svakog muškarca stoji žena, tako i iza svakog dobrog filma mora stajati i dobar soundtrack. Ovaj soundtrack krasi žestok zvuk kakav i priliči gusarima te nas provodi kroz borbe mačevima i ljubavnih scena i upotpunjuje nam cijeli doživljaj filma.


Producent glazbe u "Piratima" je Jerry Bruckheimer kojeg smo imali prilike čuti u "Days of Thunder" i "Armagedonnu". Odlično je uspio spojiti ozbiljnost sa komedijom što u filmu zvuči i više nego dobro.

Odmah na početku slušatelj se susreće sa najboljim djelom soundtracka (tko kaže da se najbolje čuva za kraj), čelo solom inspiriranom Keltima koja traje tridesetak sekundi nakon čega se uključuje i cijeli orkestar. Skladatelj je Klaus Baldet kojeg smo imali prilike čuti u mnogim filmovima od kojih su samo neki "Catwoman" (2004.), "K-19" (2002.), "Hanibal" i "Pearl Harbor" (2001.).

Iako bi se moglo očekivati da će soundtrack biti prepun gusarskih tema i glasova, skladatelj nas je iznenadio keltskom kulturom iz koje crpi inspiraciju. Napravio je odličan posao jer ta glazbena tema ostaje u uhu još dugo nakon slušanja.

Osim što je odličan, razlog iz kojeg sam dosta slušala ovaj soundtrack je i taj da traje dosta kratko. Oko 40 minuta na dva i pol sata filma. Rekla bi da je to više pozitivno nego negativno jer ga se teško zasititi i ne postaje naporan. Osim kratkoće susrećemo se i sa krivo poredanim pjesmama. Možda bi bilo bolje da su pjesme posložene drugačijim redoslijedom jer kad se pokušate sjetiti scena u filmu preko pjesama, zvuči pomalo zbunjujuće.

Pirati dobivaju (nepunih) 5 kokica jako lako. Glazba paše filmu u potpunosti i po atmosferi, tonu i žestini. Teško mi je ne zamišljati sve te scene iz filma dok slušam soundtrack i ne znam kako bi ova glazba utjecala na mene da nisam gledala film, ali jesam i svidio mi se u potpunosti, baš kao i ovaj soundtrack koji ga prati. Kliše za kraj, svakako poslušati.

« povratak Jana Bušić
Ukupan dojam: 4.5 / 5Ukupan dojam: 4.5 / 5Ukupan dojam: 4.5 / 5Ukupan dojam: 4.5 / 5Ukupan dojam: 4.5 / 5
© 2003 popcorn.hr