VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: Stardust - Soundtrack

Ukupan dojam: 5 / 5Ukupan dojam: 5 / 5Ukupan dojam: 5 / 5Ukupan dojam: 5 / 5Ukupan dojam: 5 / 5
NASLOV:
Stardust - Soundtrack
TRACK LISTING:
01. Prologue
02. Snowdrop
03. Tristan
04. Shooting Star
05. Three Witches
06. Yvaine
07. Septimus
08. Creating the Inn
09. Lamia's Inn Listen
10. Cap'n' Shakespeare
11. Flying Vessel
12. Cap'n's At the Helm
13. Tristan & Yvaine
14. Pirate Flight
15. The Mouse
16. Lamia's Lair
17. Lamia's Doll
18. Zombie Fight
19. The Star Shines
20. Coronation
21. Epilogue
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju soundtracka

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Sound of Vision: Stardust - Soundtrack

Sound of Vision: Stardust - Soundtrack Stardust - Soundtrack
(08.01.2008.)

Glazba iz filma Stardust (2007.)
Sjećam se svog prvog originalnog albuma kupljenog svojim, u toj dobi teško, ušteđenim novcem. Bio je to soundtrack Gospodara Prstenova - Prstenove Družine. Score koji nije bio samo memento filmu, već i rasponu emocija kojima je Shore vješto upravljao, odvajajući od svoje glazbe epitet filmske pozadine, i postavljajući je kao jedinstvenu cjelinu koja funkcionira savršeno kao "podloga za život".

Soundtrack Gospodara u tom trenutku nije mi bio " Samo Soundtrack Gospodara Prstenova", već album Howarda Shorea, zahvaljujući kojem sam se kasnije "navukao" na orkestralne skladbe, i sve što ima veze sa soundtracima, upoznavši tako i zaljubivši se u velikane poput Ennia Moriconea, Basila Poledourisa, Johna Williamsa, Jamesa Hornera itd. Ono što je album Howarda Shorea onomad probudio u meni, javlja se i svakim novim slušanjem odličnog Stardusta Ilana Eskeria.

Ovaj relativno novi skladatelj (prije ovoga prvo zaposlenje bilo mu je tek u užasnom Hannibal Rising te zabavnom Layer Cakeu), stvorio je tako djelo koje odlično funkcionira kao pozadina filma, al bogme i samostalno. Uz poneke prpošne, nježne te nenametljive skladbe, kao što su Yvaine, Tristan i Yvaine ili pak The Mouse, soundtrack obiluje i skladbama koje nisu samo orkestralno dojmljive, već i dominantne u scenama filma, koji, kao da se oslanja na glazbu, stvarajući njome priču.

Tako ćete, ako ste kao ja pobornik jakih dionica kojima dominiraju bubnjevi i trube, transno uživati uz skladbe Septimus i Coronation, ali i skladbu Pirate Fight, u kojoj će svi ljubitelji klasične glazbe prepoznati Offenbachov "Kan kan". Osim Offenbacha, u skladbi Flying Vessel se pojavljuje i Dvorak, te njegov Slavenski ples, čime nam Ilan jasno daje do znanja da je razdoblje ili pak opis, kako ovog filma, tako i glazbe u filmu, čisti romantizam.

Tako je Ilan Eshkeri kroz more jednoličja i bezobrazne neinventivnosti novijih skladbenih dijela sa svojim Stardust albumom, neočekivano kroz uši, poput filma kroz oči, uletio u naša srca. I na tome smo mu zahvalni. Barem ja.
« povratak Zdenko Mendulin
Ukupan dojam: 5 / 5Ukupan dojam: 5 / 5Ukupan dojam: 5 / 5Ukupan dojam: 5 / 5Ukupan dojam: 5 / 5
© 2003 popcorn.hr