VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ


?
« povratak


SPECIAL
(Ukupno rezultata: 110)

« prethodna 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 sljedeća »

JACK PALANCE 1919. - 2006.
(11.11.2006.)

Prema današnjim kriterijima, u kojima velikim ekranom vladaju manekeni Brad Pitt, Leonardo Di Caprio, George Clooney (izabran za predstavnika muškaraca ovog nesretnoga planeta u «bog te pitaj kojem» izboru) bio je ružan, ali nastran kakav ja već jesam s fizičkim predispozicijama pripadnika muškoga roda daleko bih više volio da me predstavlja on, a ne George Clooney. On znači čovjek koji na prijemu svoga jedinoga Oscara za sporednu ulogu u filmu City Slickers, izbaci sve patetične govore tipa hvala ovome, onome, mami, omiljenu psiću i otpočne raditi sklekove na jednoj ruci («jer na dvije ruke ih ionako možete raditi cijelu noć, bila ona ispod vas ili ne») da dokaže svoju sposobnost iako je bio duboko u sedamdesetima. On znači Walter J. Palahnuik, nama svima poznatiji kao Jack Palance. I za razliku od gore spomenutih lutkica velikog ekrana koje glume da bi glumili, Jack Palance je uistinu bio glumac.


City Slickers
Sergej Karov 8 8

EDWARD NORTON - PRVIH 10 GODINA
(23.10.2006.)

Pred nešto više od okruglih deset godina, točnije u travnju 1996. godine, u kino distribuciju je na sjevernoameričkom tlu krenuo film "Iskonski strah". Film sam po sebi ne bi zaslužio našu pažnju da danas, nakon deset godina, ne možemo reći da je u njemu svoju karijeru započeo jedan od najboljih glumaca svoje generacije, Edward Norton.


Primal Fear
Luka Vukasović 3 3

KARLO BULIĆ (1910.-1986.)
(18.10.2006.)

Zasluženu slavu stekao je kasno, imao je skoro šezdeset godina i dugačak glumački staž. Prije toga bio je znan kao vrsni glumac poglavito na daskama koje život znače i istaknuti tumač brojnih karakternih uloga. No slava je neizbježno morala pokucati na njegova vrata, ali je uistinu pitanje koliko mu je dobra donijela, jer cijeli je njegov rad u očima javnosti, no ni u kome slučaju i u očima struke, sveden na jednu jedinu ulogu. Veliku svakako jer je njome uspio osvojiti srca svih kućanstava ondašnje nam domovine. Čak i nižepotpisani si ne može odreći dio krivice za to, mada se pokušava iskupiti spominjući uvijek sjajnu ulogu generala Broatte u Hetrichovim «Kapelskim kresovima», no pričamo naravno, o dottoreu Luigiu.


Sergej Karov 11 11

HOLLYWOOD: THE LAST CHAPTER
(10.10.2006.)
DOBRE VIJESTI PUTUJU BRZO, LOŠIJE JOŠ BRŽE

Eto, pred vama je naslovnica posljednjeg broja "Hollywooda", jedinog filmskog magazina u Hrvata koji se dugo odupirao konačnom rješenju. Sad, da li je i tu riječ o statusu kulture u nas, tranzicijskim promjenama, otporu potpadanja pod skute velikog izdavača - ili, još mi se čini najizglednije - gubitak bilo kakvog interesa za pokretne slike i sve ono što se uz njih vezuje. Krivaca i razloga sasvim sigurno ima poprilično (npr. nije li interes izdavačima i prikazivačima da podrže jedan ovakav magazin), no bit će interesantno pročitati vaše komentare pa bih nakon toga dopisao sve ono što znam, što mislim i kakva me iskustva vezuju uz magazin i redakciju sa kojom sam godinama surađivao. Do tada, samo priopćenje glavnog urednika...


HOLLYWOOD 130
Vlado Ercegović 7 7

ZORA DIGITALNE TELEVIZIJE
(07.10.2006.)

Već je svima jasno da su vremena kada smo gledali u ‘razvijeni’ zapad i sa oduševljenjem promatrali tada nam nepojmljive tehnološke horizonte davno prošla. Tako danas ne samo da u pogledu novih tehnologija kročimo korakom istoga onoga zapada, već nove tehnologije svoje početke stvarne, komercijalne upotrebe doživljavaju upravo u našoj zemlji, na granici Europe i Balkana. Činjenica je da je Hrvatska prva ili barem jedan od prvih zemalja iz T-Com grupe u kojoj je ta ogromna kompanija ponudila IP TV (Internet Protocol Television).


maxtv
Vilim Pavlović 1 1

BLACKADDER
(22.06.2006.)
"I have a cunning plan..."

Povijest pamti mnoge znamenite junake, vladare i velikane. Edmund, vojvoda od Edinburgha, poznatiji kao Crna Guja, zajedno sa mnogobrojnim potomcima, nije jedan od njih. Osmišljen u glavama Richarda Curtisa i Rowana Atkinsona, serijal "Crna guja" vrhunska je komedija, ujedno i žestoka sprdačina sa određenim dijelovima britanske povijesti i iznimno mi je drago što sam u pregledu najboljih BBC-jevih humorističnih proizvoda došao do meni osobno najboljega.


Luka Vukasović 2 2

KRAJ VIDEOTEKARSTVA KAKVOG POZNAJEMO!?
(06.04.2006.)
Od prošlog tjedna zagrebačka tvrtka Pa-Dora prestala je poslovati sa videotekama i svoj program plasira isključivo u maloprodaji: u velikim shopping centrima te na trafikama uz novine, i to u do sada najpovoljnijim uvjetima - dva DVD-a za 39 kn.

B
Vlado Ercegović 12 12

SEINFELD
(03.04.2006.)
"Yada, yada, yada."

Stan 5A u 129 West 81st Streetu u newyorškoj četvrti Manhattan bio je tokom devedestih godina prošlog stoljeća polazna točka jedne od najsjajnijih stranica američkog humora. Pilotom iz 5. srpnja godine 1989. i dubokoumnom raspravom dvaju protagonista o važnosti drugog gumba na košulji započela je na televizijskoj kući NBC serija o ničemu - "Seinfeld", projekt stand up komičara Jerryja Seinfelda i njegova bliskog prijatelja Larryja Davida.


Luka Vukasović 8 8

BUDIMO IM DOBRI DOMAĆINI
(23.02.2006.)
SPLITSKA (KRATKA) REVIJA FILMOVA NOMINIRANIH ZA OSCARA

Nakon Revije dokumentarnih filmova (od 10. - 19. veljače), u Kinoteci "Zlatna vrata" (u zgradi splitskog Pučkog otvorenog učilišta - Dioklecijanova 7, tel/fax: 021/361-524, 361-335, 361-255, e-mail: opus@st.htnet.hr), filmski program se nastavlja. Osim tradicionalnog ciklusa filmske klasike srijedom i četvrtkom u 20.00, od 24. do 28. veljače splitska publika moći će u samo 5 dana vidjeti 6 filmova koji su zaradili 19 nominacija za ovogodišnje nagrade Američke filmske akademije.

Premda je prvobitni plan bio ambiciozniji (nedostaju Syriana, Capote, Brokeback Mountain…), zbog tehničkih i organizacijskih problema te nedovoljnog broja kino kopija na području Hrvatske, program je sužen na izbor naslova snažnog autorskog i glumačkog pečata. Neki od njih već su bili prikazani u našem gradu, no smatrali smo da nisu imali adekvatan tretman, pa smo ih odlučili ponovno predstaviti zahtjevnijoj publici. Cijena karata biti će kao i sada - 15 kn, što je naš doprinos u nastojanju da privučemo što veći broj posjetitelja te tako damo obol u zaustavljanju pada kino posjeta.

st-oscar
marcelin 0 0

LEE MARVIN
(19.02.2006.)

Zvali su ga „Bogartom 60-ih godina“, što mu je činilo veliku čast jer je Bogiea cijenio i privatno i profesionalno ali je za sebe uvijek skromno tvrdio da on nije takva klasa. Zajedno će nastupiti tek u jednom filmu – i to u „The Caine Mutiny“ („Pobuna na brodu Caine“, 1954.) Edwarda Dmytrika pa iako je Lee Marvin, tada na samom početku karijere, u njemu imao sasvim malu i nebitnu rolu, rado će se je sjećati upravo zbog nastupa uz veliku filmsku legendu i osobu koju je smatrao prijateljem.


Reisman
Sergej Karov 10 10

« prethodna 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 sljedeća »
© 2003 popcorn.hr