VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ


?
« povratak


SPECIAL
(Ukupno rezultata: 110)

« prethodna 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 sljedeća »

NEĆE EKRAN, HOĆE KINOTEKA!
(08.02.2006.)
REVIJA DOKUMENTARNIH FILMOVA U SPLITSKIM "ZLATNIM VRATIMA"
Par mjeseci nakon "Dokumanije", zagrebačke revije dokumentarnih filmova, i splitska publika dolazi u priliku vidjeti sedam sjajnih dokumentaraca koji su u zadnje dvije godine dobili brojna međunarodna priznanja na eminentnim filmskim festivalima. Uz to, dva ("Carsko putovanje" i "Smrtolopt") nominirana su ove godine za Oscara u kategoriji najboljeg dokumentarca.

pingvini
marcelin 0 0

GLEDALI SMO PRIJE SVIH
(04.01.2006.)
BIOSKOP "RADOVANI"
Sinoć (03. 01. 2006.) je u splitskoj konobi "Hvaranin"  održana pretpremijerna, zatvorena projekcija "Karaule", najnovijeg filma Rajka Grlića, snimljenog prema knjizi Ante Tomića "Ništa nas ne smije iznenaditi".

karaula
marcelin 2 2

DOSSIER TITANIC
(11.12.2005.)
U HRVATSKOJ NAPOKON OBJAVLJENA DVD VERZIJA "TITANICA"

Između 14. i 15. travnja 1912. u vodama sjevernog Atlantika, blizu kanadskog otoka Newfoundlanda, na svojoj prvoj vožnji - iz irskog Queenstowna za New York - luksuzni putnički brod "Titanic" udario je u ledeni brijeg i otišao na dno. Stručnjaci su ga smatrali neuništivim i nepotopivim. Ukratko, bio je najveći, najljepši i najbrži brod na svijetu tog vremena: dug 268 m, širok 28 m, visine devet paluba, nosivosti 46.000 tona s mogućnošću razvijanja brzine 21-23 čvora. No, kapetanovom nesmotrenošću (namjerno krenuo kraćim kursom, sjevernijim od propisanog, i time zanemario opasnost od sudara s ledenim santama), dogodilo se ono što nitko nije očekivao - u sudaru čelika i leda popustio je "Titanicov" trup. Za manje od tri sata brod je bio cijeli pod vodom, a od 1320 putnika i 907 članova posade preživjelo ih je samo 705...


titanic cover
Vlado Ercegović 8 8

BRITANSKI ODGOVOR NA STEPHENA KINGA
(11.12.2005.)
POVODOM DVD IZDANJA HELLRAISERA

"Vidio sam budućnost horora - njegovo ime je Clive Barker"  (Stephen King)

 

Kirsty Cotton: Who are you?

Lead Cenobite / Pinhead: Explorers in the further regions of experience. Demons to some. Angels to others. (Hellraiser, 1987.)


clive barker1
marcelin 1 1

DOSSIER - HARRY PALMER
(09.09.2005.)
for Grace...

O Jamesu Bondu znamo sve: tko je, što radi, kakav martini pije, ali ako bi samo trenutak zastali i zamislili se – shvatili bi da ne znamo ono najbitnije – kako netko uistinu može biti tajni agent ako se o njemu zna baš sve? Tajnovitosti tu nema ni u natruhama. No zato neki drugi to ne rade baš na bondovski način... Alec Leamas (Richard Burton), to radi potpuno drukčije u izvrsnom „Špijunu koji se sklonio u zavjetrinu“ (Spy who came it from the Cold, Martina Ritta) jednako kao i John Avery (Anthony Hopkins) u „Ratu iza Ogledala“ („The Looking Glass War“), a tu negdje na njihovu tragu (malo manje opor i sa određenom dozom komike) slijedi ih i Harry Palmer...


Sergej Karov 21 21

POVRATAK U BUDUĆNOST - 20 GODINA
(26.08.2005.)
OUTATIME

Prije točno dvadeset godina, u kino dvoranama širom svijeta se počela prikazivati znanstvenofantastična komedija "Povratak u budućnost". Kako je dvadeset godina sasvim fin jubilej, a budući da film nije nimalo izgubio na privlačnosti, jedan tekst u njegovu čast.


Luka Vukasović 3 3

MUĆKE/ONLY FOOLS AND HORSES
(29.06.2005.)
''This time next year we'll be millionares!''

Iako su idejni tvorci sitcoma kao forme Amerikanci, Britanci su ti koji su formu usavršili. Naravno, postoji razlog zbog kojeg je britanski humor daleko najbolji na svijetu. Taj je što BBC ima naviku da serijama koje iz prve ne 'sjednu' gledateljima pruži drugu šansu i tada one često zablistaju. Jedan od boljih primjera su "Only Fools and Horses", ili u domaćoj varijanti "Mućke".


Luka Vukasović 4 4

PRIJATELJI / FRIENDS
(10.05.2005.)
Nakon 10 godina

Za one koji možda ne znaju „Prijatelji” su bili popularan sitcom u produkciji NBC-a, a svoj početak bilježe davne 1994.godine. Nastali su prema ideji Davida Cranea i Marte Kauffman. Imali smo ih priliku gledat i na našoj nacionalnoj televiziji, a prikazani su u velikom djelu svijeta i u svojih deset sezona su privukli velik broj gledatelja.


Vilim Pavlović 4 4

RETRO: 1995.
(25.04.2005.)

Kako je Popcorn mlad e-zine, gotovo svi izvrsni filmovi izašli u rasponu od prije par godina pa sve do početaka filma su neobrađeni. Kako kolega Karov u svojim kolumnama piše o onim nešto starijim, ovdje ćemo se prisjetiti tri najbolja filma izašla prije samo deset godina, tj. 1995. To su, redom, 'The Usual Suspects', 'Se7en' i 'Twelve Monkeys'.


Luka Vukasović 5 5

INTERVIEW: TOM CRUISE
(01.04.2005.)

Saznavši da će Tom Cruise ovih dana na svom krstarenju posjetiti i našu domovinu, koja mu je bila sljedeća destinacija nakon odmora na grčkoj obali, odlučili smo slavnog glumca zamoliti za intervju.  Gospodin Cruise  je našeg suradnika počastio kraćim razgovorom, koji je uz kavu vođen u hotelu Palace u Dubrovniku. Moramo se pohvaliti i naglasiti da smo jedini medij kojem je pošlo za rukom gospodina Cruisea zainteresirati za razgovor.


Petar Popovski 6 6

« prethodna 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 sljedeća »
© 2003 popcorn.hr