VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: DORF '10

KOMENTARI:

Još nema komentara na ovaj tekst

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Special: DORF '10

Special: DORF '10 DORF '10
(08.03.2010.)

Festival dokumentarnog rock filma – DORF od 4. do 7. ožujka 2010. održao se u 3 grada: u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima, Dokukinu Croatia Zagreb i Art-kinu Croatia u Rijeci. Uz projekcije filmova održani su koncerti, izložbe stripova, fotografija, promocije knjiga.


Festival dokumentarnog rock filma - DORF '10 organizira Udruga ljubitelja filma 'Rare' iz Vinkovaca, u suradnji sa Restart iz Zagreba i udrugom Amandla iz Rijeke. Upravo završen četvrti Festival dokumentarnog rock filma DORF koji se održao u 3 grada istovremeno – Vinkovcima, Zagrebu i Rijeci okupio je više od 3 tisuće posjetitelja iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Žiri u sastavu Igor Mirković, Gordan Nuhanović i Petar Mitrić najboljim filmom proglasio je film „Prvi pravi ženski zvuk“ Brankice Drašković iz Srbije, o legendarnom novosadskom sastavu Boye, „za informativan i iscrpan prikaz društveno-sociološkog i kulturnog konteksta 80-ih godina u kojem je ponikao jedan od prvih ženskih rock sastava u tadašnjoj držav“.

Posebnu nagradu žirija „za dinamičnu i dokumentarno relevantnu priču o odnosu jedne male sredine prema fenomenu heavy metala i omladinskoj subkulturi“ osvojio je film „Radio Apokaliptiko“ Marka Cvejića iz Slovenije.

Prema glasovima posjetitelja u Rijeci, najbolji film ovogodišnjeg DORFa je „Prvi pravi ženski zvuk“ Brankice Drašković.

Posebno priznanje Festival je dodijelio Peteru Braatzu iz Njemačke, za ukupan dosadašnji rad i sjajne filmove koje je snimio.

Veliki broj gostiju festivala, zanimanje medija i publike, kao i nastup Darka Rundeka u Vinkovcima obilježili su ovogodišnje izdanje i potvrdili ispravnost odluke o prikazivanju u 3 grada istovremeno.

Na Festivalu je prikazan 21 film iz 8 zemalja (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Velika Britanija, Njemačka, Nizozemska, Bugarska i Maroko). U popratnom programu prikazana je izložba fotografija „Vidi Muziku“ portala Muzika.hr, izložba stripa „Emisija emocija“ hrvatskih strip autora, promocija knjige Darka Rundeka „Uhovid“, te koncerti Darka Rundeka&Cargo orkestra, Le Zbor, Mandelbrot Set i Ž/buka, te nastupi DJ M.I.L.E. (ex-Groodanje).

Festival dokumentarnog rock filma - DORF '10 organizirala je Udruga ljubitelja filma 'Rare' iz Vinkovaca, u suradnji sa Restart iz Zagreba i udrugom Amandla iz Rijeke.

« povratak Zoran Žmirić
© 2003 popcorn.hr