VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: OSVRT NA DORF 2009

KOMENTARI:

Još nema komentara na ovaj tekst

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Special: OSVRT NA DORF 2009

Special: OSVRT NA DORF 2009 OSVRT NA DORF 2009
(11.03.2009.)

Više od 2000 posjetitelja na trećem DORF-u / Nagrađen film ‘Kike Turmix’ Roger Sommersetha iz Norveške / 2 izložbe plakata, 4 koncerta, 2 selekcije video spotova i radionica sviranja usne harmonike.

Upravo završen treći Festival dokumentarnog rock filma – DORF ’09 koji se održavao od 5. do 08. ožujka 2009. u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima te Domu mladeži u Županji okupio je više od 2000 posjetitelja iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Žiri u sastavu: Dalibor Matanić, Silvio Mirošničenko i Brankica Drašković najboljim filmom proglasio je film ‘Kike Turmix’, Rogera Sommersetha, iz Norveške. „Kike Turmix“ je zanimljiva priča o burnom životu Kike Turmixa, legendarnog pjevača u punk rock sastavu Pleasure Fuckers, koncertnog promotora i izdavača, u kojoj je prikazan njegov život i strast prema rock'n'rollu. Intrigantan i iskren, fascinantnom životnom energijom, Kike Turmix je zadužio evropsku r'n'r scenu, posebno skandinavski dio.

Veliko zanimanje publike i medija, nastupi Hladnog piva i Arsena Dedića, brojne hrvatske premijere recentne dokumentarne glazbene produkcije, radionica sviranja usne harmonike dovoljni su da se treći DORF ocijeni najvišom ocjenom.

Na festivalu je ukupno prikazano 20 filmova iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Srbije, Norveške, Brazila, SAD, Kanade, Republike Koreje i Velike Britanije. U koncertnom dijelu programa nastupili su Welcomin' Comittee In Flames, Radikal Dub Kolektiv, Small House Brown i Hladno Pivo. U Galeriji Slavka Kopača bila je postavljena izložba plakata Igora Hofbauera, te izložba plakata pod nazivom „Arsen – Kino Sloboda“. Nastup Arsena Dedića na otvorenju izložbe izazvao je veliko zanimanje posjetitelja. U predvorju Kazališta posjetitelji su mogli pogledati drugi dio izložbe plakata Igora Hofbauera, te prezentaciju interaktivnog info štanda sa bluetooth tehnologijom.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF '09 organizirala je Udruga ljubitelja filma 'Rare' iz Vinkovaca, u suradnji s Gradskim poglavarstvom Vinkovaca. Glavni medijski pokrovitelj bila je Vinkovačka televizija.
« povratak Petar Popovski
© 2003 popcorn.hr